Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför satsar retailföretagen på sina egna varumärken när e-handeln tar över - ExploreCurate

Därför satsar retailföretagen på sina egna varumärken när e-handeln tar över


 

🌻🌻🌻

Vi här länge sett det i de fysiska butikerna. ICA satsar på sina egna märkesvaror (EMV) och Kjell & Co säljer egna mobilladdare. När de stora retailföretagen nu på satsar stort på e-handel är det framförallt de egna varumärkena som hamnar i fokus.

Enligt en rapport från Nielsen är trenden tydlig och många är framgångsrika med större marknadsandelar via e-handeln än i butiken..Det gäller alla typer av konsumentprodukter, från skönhet, hushållsartiklar till hundfoder.

En huvudanledning till att butikskedjorna satsar på egna varumärken är för att de vill äga hela kedjan och framförallt den del som utgör kundrelationen. Ofta får de också en högre marginal. Noterbart är att det inte är ovanligt att butikskedjorna samarbetar kring produktutveckling och produktion med någon av de traditionella produktföretagen inom respektive område.

Källa: Nielsen

, ,