Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Allt du behöver lära dig om Libra - ExploreCurate

Allt du behöver lära dig om Libra


 

💰💰💰

Facebook kliver ständigt in på nya områden och nu är det dags att för kryptovalutor. Världens banker håller andan och ställer sig självklart skeptiska till denna nya konkurrent. Facebook kallar sin nya valuta för Libra och här får du en introduktion inför lanseringen 2020.

Libra är utvecklad av en Schweizisk fond som backats av 28 organistioner världen över. Bland initiativtagarna märks utöver Facebook även Uber, Lyft, Visa, Stripe, Mastercard och PayPal. Kända riskkapitalistfirmor som Andreessen Horowitz och Union Square Ventures har gått in med kapital och även non-profit organistioner som Women’s World Banking och Kiva finns med. Totalt hoppas man på 100 Founding Members.

Facebook’s roll är själva användargränssnittet (appen) som kallas Calibra och som också kommer att fungera på Messenger och WhatsApp.

Skillnaden mot Bitcoin

Målet med Libra är att skapa en valuta för de som inte har tillgång till de traditionella valutorna. vilket är 1,7 miljarder just nu. Man kommer till skillnad från Bitcoin att knyta Libran till andra stora valutor som dollar, euro m.fl.

Källa: Digital information world