Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 tydliga trender som utmanar alla företag att satsa ännu mer på sitt eget innehåll - ExploreCurate

5 tydliga trender som utmanar alla företag att satsa ännu mer på sitt eget innehåll


 

😯😯😯😯😯

Läs också: Om du bestämt dig för att ta en stark position i sociala medier

Det har gått så snabbt. Sociala medier är inte längre ett komplement utan ett huvudmedia och eftersom det både är innehåll och kanaler vi pratar om blir det ibland väldigt utmanande att hänga med.

Här kommer 5 tydliga trender som innebär att företag måste satsa ännu mer resurser på att skapa rätt innehåll och jobba med sina sociala kanaler.

1. Företag måste skapa värde för sina anställda att bygga sina personliga varumärken

En person kan ha mer impact i sociala kanaler än ett helt företag och i en sådan situation är maktbalansen rubbad i lönesamtalet. Det här är något företag behöver förhålla sig till och ha en plan för.

Läs också: 5 trender 2019 som påverkar alla som arbetar med sociala medier

2. Längre historier behövs för SEO impact

Det är fortfarande själva historien som räknas såklart, men i den hårda konkurrensen av innehåll krävs det nu även en artikel på minst 1 000 ord, helst mer. Tid är det nya svarta: Tiden dina läsare ägnar åt ditt innehåll.

Läs också: 4 stora förändringar där AI uppgraderar begreppet “content marketing”

3. Data driver fram en ny konkurrensfördel

Företag blir allt bättre på att samla in, strukturera och analysera data vilket skapar möjlighet till mer relevant och anpassat innehåll för varje person. Företag som kommit efter med datan kommer också att tappa betydelse. Det riktigt stora avståndet kommer i samma ögonblick som den automatiserade kommunikationen kommer igång (AI).

Läs också: Ultimata “how to” guider för marknadsföring i alla sociala kanaler

4. Video är det nya premiuminnehållet

Det finns så mycket statistik som talar för video att det nästan blir propaganda. 2002 kommer 82 % av all Internettrafik att utgöras av video. Det säger allt.

Läs också: Krönika #129. De 5 viktigaste råden när vi nu snart får publicera egna långfilmer i sociala medier

5. Inget är gratis

2012 kunde ett företag räkna med att ca 16 % av sina följare såg företagets Facebookuppdateringar. 2018 hade det sjunkit till 6 %. Det handlar förstås om att Facebook skruvat till algoritmerna till fördel för reklamaffären. You need to pay to play! Det som tidigare var ett kontokort ingen egentligen tog notis om har blivit det hetaste kortet på företaget.

Källa: Racel Strella