Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Checklistan som är helt avgörande för din framgång på YouTube - ExploreCurate

Checklistan som är helt avgörande för din framgång på YouTube


 

📺📺📺📺📺

Världens näst största sökmotor ägs som bekant av världens största sökmotor. Världens näst största sökmotor är en tjänst som delar videos. Det är i all fall vad världens näst största sökmotor själv beskrivs som om du skriver in YouTube i sökfältet på världens största sökmotor.

Okej, nog om det. Den här artikeln ska handla om en enda sak. Checklistan som du måste ha koll på om du ska få många tittare på YouTube.

Läs också: Influencer marketing: 5 tips till alla företag från YouTubestjärnan

1. Val av keywords är avgörande

För att din video ska bli sökbar behöver du skriva in keywords både i titeln och videobeskrivningen. Genom att använda t ex Ubersuggest eller Google Trends tar du enkelt reda på vilka keywords som får mest sökningar.

OBS! Glöm inte att du också måste skapa lockande titlar och engagerande tumnaglar.

Läs också: Så använder du data för att lyckas ännu bättre på YouTube

2. Lägg tid på att beskriva videon och innehållet

Även om formatet är video är det text som gäller för att beskriva videons innehåll. Här gäller, ju mer desto bättre och glöm inte att översätta texten till fler språk (om du nu vill nå ut till fler än de 9 miljoner som pratar svenska).

OBS! Om du använder YouTube’s automatiska verktyg för s.k. ”transcript” så kolla efteråt att texten verkligen är korrekt annars kan effekten helt försvinna.

Läs också: Verktygen som hjälper ditt företag att lyckas bättre på YouTube!

3. Prenumeranter något att sträva efter

De viktigaste KPI:erna för YouTube är tittartid och prenumeranter. Du använder YouTube’s verktyg ”card feature” för att skapa möjlighet för tittare att prenumerera på allt du skapat. Tänk på att de som prenumererar på din kanal verkligen visar att de tycker att du gör bra videos!

Bildresultat för subscribers youtube

OBS! Glöm inte länken till din landningssida! 

Läs också: Allt du behöver veta för att komma igång med marknadsföring på YouTube

4. Längden har betydelse 

Många tror att videos på YouTube behöver vara korta. Det handlar mer om vad det är för innehåll och vad syftet med videon är.

Bildresultat för filmrulle

OBS! Glöm inte att YouTube’s affärsmodell handlar om att besökarna ska stanna länge och det är därför långa videos belönas av YouTube’s algoritmer.

5. Användarna älskar spellistor

Skapa spellistor för att dina tittare ska stanna längre i din kanal och skapa spellistor för att dina tittare kommer att dela mer då.

OBS! Tänk på att din spellista även kan innehålla andras videos. Att skapa en spellista handlar om att vara bra på att sätta samman inte producera.

Källa: Newscred