Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 typer av innehåll som kan skada det egna varumärket när personalen tar egna initiativ - ExploreCurate

5 typer av innehåll som kan skada det egna varumärket när personalen tar egna initiativ


 

📢📢📢📢📢

Många företag odlar en kultur där alla i företaget ska bli mer delaktiga i att dela företagets innehåll i sociala medier. De som inte tycker att det känns bra ses som illojala och digitalt omogna.

Det är ingen skyldighet att dela företagets innehåll i sina egna sociala kanaler, men företag behöver bli mer tydliga i vad man förväntar sig

Det är självklart grundläggande att de som arbetar för ett varumärke också sympatiserar med varumärket och det finns en väldig kraft i att de som arbetar på företaget visar att de är stolta för varumärket i sina egna kanaler. Men som sagt, då ska det vara uttalat från början.

Det finns också ett stort ansvar att aktivt använda företagets varumärke i sina egna sociala medier kanaler. Här behöver det finns stöd och bra exempel tillsammans med tydliga ramar från företagets kommunikationsavdelning.

Om företagets personal agerar utan spelregler med företagets varumärke i sociala medier kan det skapa skador som tar lång tid att läka

Det finns 5 typer av inlägg i sociala medier som uppenbart skadar företagets varumärke

1. Direkta felaktigheter om företaget, t ex om produktnyheter, ställningstaganden, framtida satsningar mm.

2. Negativa inlägg om konkurrenter, kunder eller kollegor.

3. Politiska eller religiöst vinklade inlägg.

4. Egna åsikter som inte harmoniserar med vad företaget står för (och att använda företagets varumärke för att lyfta fram egna åsikter).

5. Interna frågor som fortsatt ska vara interna, t ex kommande lanseringar, interna stridigheter eller känsliga personalärenden.

Här får du ännu mer tips om vad som är känsligt innehåll att dela utan kontroll

Infographic lists things you should avoid posting on social