Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 trender 2019 som pÄverkar alla som arbetar med sociala medier - ExploreCurate

5 trender 2019 som pÄverkar alla som arbetar med sociala medier


📌📌📌📌📌

Alla som arbetar med kommunikation och marknadsföring Àr beroende av sociala medier och sociala medier utvecklas stÀndigt sÄ det gÀller att hÀnga med. Det handlar om nya funktioner, nya anvÀndarmönster och emellanÄt Àven nya sociala kanaler (eller fÀrre, R.I.P Google+).

Under 2019 Àr det de hÀr 5 trenderna för sociala medier som gÀller.

📌. Sociala medier behöver börja leverera försĂ€ljning

Att lyssna och analysera har alltid varit viktigt och har hittills handlat om att försöka mÀta och fÄnga upp det som sÀgs om ett varumÀrke, produkter eller kundservice. Men att översÀtta det till försÀljning har ofta kÀnts konstruerat.

2019 blir genomslaget för social selling, d v s att skapa försÀljning via sociala medier. Direkt eller tydliga leads.

LÀs ocksÄ: 6 tips som fÄr ditt nÀsta event att flyga i sociala medier

📌📌. Live-video Ă€r det nya rörliga

En allt större del av det innehÄll som konsumeras i de sociala kanalerna Àr video och en allt större del av videoinnehÄllet skapas och publiceras simultant, d v s live. Live-videos skapar en högre trovÀrdighet och relevans för varumÀrket.

Facebook och Instagram driver live-formatet som lÀnge varit populÀrt pÄ YouTube samtidigt som tröskeln att filma, redigera och publicera videos blir allt lÀgre.

Men tittarna kommer att stÀlla högre krav pÄ bÄde innehÄll och kvaliteten pÄ live-videos under 2019. Konkurrensen om tittarna ökar helt enkelt.

LÀs ocksÄ: HÀr hittar du bilderna för dina blogginlÀgg, artiklar och sociala medier inlÀgg

📌📌📌. Micro-influencers Ă€r varumĂ€rkenas nya favoriterna

Varje sociala medier kanal har sina stjÀrnor och flera av dem har blivit miljonÀrer och driver framgÄngsrika företag som mÄnga traditionella mediehus bara kan drömma om.

Men de som pÄverkar mest Àr s.k. Micro-influencers, d v s de med fÀrre Àn 10 000 följare och som ofta Àr nischade inom tydliga Àmnen.

Det Àr Micro-influencers som alla varumÀrken vill jobba med 2019.

LÀs ocksÄ: Om du bestÀmt dig för att ta en stark position i sociala medier

📌📌📌📌. Data + större fokus pĂ„ befintliga kunder skapar förutsĂ€ttningar för relevant innehĂ„ll

Det har kanske sagts en gÄng för mycket, men sociala medier och marknadsföring handlar om relevans. Relevansen har hittills varit trubbig eftersom det helt enkelt inte funnits tillrÀckligt finkornig data för att lyckas med personaliserat innehÄll. Men i takt med att allt fler företag börjat fokusera mer pÄ befintliga kunder Àn den kostsamma jakten pÄ nya har ocksÄ kundinsikterna ökat.

Under 2019 kommer vi att fÄ se hur konsumenternas köpbeteende och aktiva sociala beteende Àntligen flyter ihop och skapar tydligare underlag för att skapa och rikta relevant innehÄll.

LÀs ocksÄ: Allt du behöver veta om sociala medier och algoritmer

📌📌📌📌📌. Allt mindre tĂ„lamod skapar sociala medier flöden som tenderar att bara fungera i realtid

Marknadsföring idag blir allt mer ”realtidskommunikation” och mĂ„nga företag har insett att sociala medier aldrig sover och att det handlar om att vara tillgĂ€nglig 24/7.

Under 2019 kommer konsumenternas tÄlamod att minska för företag som inte Àr pÄ alerten i sina sociala kanaler. Nu blir det viktigt för företag att se över arbetstider, interna processer och framförallt att identifiera vilka frÄgorna Àr som krÀver direkta svar.