Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så skapar du företagets viktigaste ambassadörer - ExploreCurate

Så skapar du företagets viktigaste ambassadörer


 

Läs också: Kundinsikter om konsumenternas köpbeteende som alla varumärken behöver reflektera över

❤❤❤❤❤

Alla företag vill ha ambassadörer som står upp för varumärket i både medvind och motvind. Alla marknadschefer vet hur mycket det krävs för att skapa de riktigt goda ambassadörerna.

Här är en handfull tydliga tips som jag tycker guidar på ett bra sätt.

1. Förstå skillnaden mellan behoven hos en ny kund och behoven hos en lojal kund 

Att få någon att köpa första gången är inte svårt, men att skapa en lojal kund kräver helt andra insikter. Här gäller det att ligga nära och metodiskt lära känna och vårda relationen. Du behöver ett bra system för att samla in kundinsikter och en plan för att använda dem klokt.

2. Skapa möjlighet för de lojala kunderna att ”hänga” med varandra

Bjud in dina lojala kunder till både fysiska och digitala mötesplatser och uppmuntra dem att berätta om sig själva och dela såväl tips som behov.

Läs också: Hur du använder digitalt för att öka dina kundinsikter

3. Var alltid tillgänglig

Du behöver inte vara där 24/7, men när de lojala kunderna har frågor eller vill ha hjälp måste det finnas enkla och pålitliga digitala kommunikationsvägar.

4. Uppmuntra de som tar initiativ

En del av de lojala kunderna vill vara delaktiga i att utveckla varumärke, erbjudande och service. Andra vill gärna kliva fram och bidra (och synas) till både varumärke och marknadsföring. Här gäller det att uppmuntra, uppmuntra och uppmuntra.

Läs också: #87 Fem smarta gratistjänster för kundinsikter som nästan inga marknadsförare använder

5. Skapa värde och ge dem ditt bästa VIP treatment

För att få skaran av lojala kunder att växa behöver du tänka på att skapa ett värde för att vara lojal och det handlar om att vara generös. Dela det bästa du har – information, erbjudanden och uppmärksamhet.

Källa: Pam Moore