Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 saker att tänka på när du pitchar din idé - ExploreCurate

5 saker att tänka på när du pitchar din idé


 

👊👊👊👊👊

En bra pitch kan vara starten på en spännande resa som entreprenör. Men det kan också vara ångestladdade minuter som är helt avgörande för om det blir någon fortsättning på startup-satsningen.

Det finns m a o all anledning att vara väl förberedd. Här kommer 5 tips för dig som ska pitcha din idé.

1. Håll dig till planen – ignorera feedback

Related image

Du vill absolut ha feedback, men låt det inte dra med dig i nya riktningar under din pitchpresentation. När du tappar fokus finns en stor risk att du snurrar in dig i sammanhang du inte är förberedd för och då blir argumenten inte lika välunderbyggda. Dessutom förlorar du värdefull tid och riskerar att inte hinna med dina viktigaste argument.

2. Välj dem du pitchar för

Image result for pitch for investors

Nej, det är ingen självklarhet att alla ska få en biljett att höra din pitch. Att möta investerare i ett pitchsammanhang tar mycket energi och det finns alltid risk att fel investerare leder in dig på fel spår. Välj investerare och pitchsammanhang som matchar den fas din startup befinner sig i.

Kolla upp investerarna så att du känner att de delar rätt värderingar, företagets, affärsidén och dina egna

3. Börja med de minst viktiga investerarna

Image result for pitch for investors

Hur mycket du än övar gäller ”övning ger färdighet” och därför ska du skapa en prio-lista över de aktuella investerarna och lämna de viktigaste till sist. Då kommer du att ha ett större självförtroende och vara bäst förberedd när det verkligen gäller.

4. Äg tiden du fått

Image result for pitch for investors

Många oroar sig för mycket över om de ska bli ”omtyckta” innan de pitchar istället för att gå in med en mer självsäker attityd

”- jag är övertygad om att de gillar mig och om de inte gör det kommer jag att vara okej med det också…”

Det handlar inte om arrogans utan om att fokusera på själva pitchen och inte låta sig störas av sina egna bekräftelsebehov. Du har en superbra affärsidé och pitch. Ta tre djupa andetag och gå in och leverera!

5. Visa empati i din berättelse

Att pitcha handlar till stor del om att ta med publiken in i en berättelse och som med all storytelling handlar det till stor del om att beröra.

Använd mänskliga, empatiska perspektiv som är enkelt att känna igen sig i och känna med

Investerare är också människor, du har ett par minuter där du kan kommunicera och vägen till deras uppmärksamhet är att beröra.

Sist men inte minst. Det kan komma upp möjligheter att pitcha till rätt personer när du minst anar det. Se till att du alltid har en kort pitch redo!

Källa: Thenextweb.com