Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför slänger fler och fler marknadsavdelningar sina excelark - ExploreCurate

Därför slänger fler och fler marknadsavdelningar sina excelark


Om du tillhör ett team som arbetar med marknadsföring på ett företag kommer du att känna igen dig i någon av följande 3 situationer.

1. Antingen har ni samlat de flesta av era digitala marknadsföringsaktiviteter i en molnbaserad tjänst eller…

2. …så jobbar du i flera olika tjänster och utmanas ständigt av att få dem att fungera ihop eller…

3. …så sitter du med ett tungt excelark där du förtvivlat försöker följa upp alla marknadsaktiviteter i allt fler excelblad.

Tillhör du den första gruppen är det bara att gratulera. Tillhör du de andra kan du använda de här 5 argumenten för att få dina kollegor att ”join forces” och ekonomichefen att lätta på plånboken.

1. Beslutsfattarna behöver kunna överblicka för att ta kloka beslut

Om marknadsaktiviteterna inte är överblickbara blir alla som är involverade på dåligt humör och mest frustrerade blir de som förväntas fatta kloka beslut. Att inte se om kampanjerna stödjer strategin eller påverka andra initiativ gör det enkelt att säga nej eller inte ta något beslut alls.

Untitled design.png
Med tydliga grafer och ett överblickbart gränssnitt blir det mycket enklare att ta kloka beslut.

2. Ständiga administrativa flaskhalsar slöar ner marknadsaktiviteterna och ger konkurrenterna fördel

Den bästa operativa marknadsföringen är intuitiv och reagerar snabbt på vad som händer på marknaden. Men om kompetens, erfarenhet och fingertoppskänsla dränks i administration och alltför manuella processer kan möjligheten passera förbi.

3. Att återanvända innehåll och data skapar en hållbar marknadsföring

Det är inte kostnadseffektivt att hela tiden skapa nya unika marknadsföringsaktiviteter utan att ha kunna basera det på någon form av insikter från tidigare arbete. När flera är involverade krävs det en gemensam plattform där det är enkelt att återanvända både innehåll och data från tidigare marknadsföringsaktiviteter.

4. Det är inte bara marknadsavdelningen som jobbar med marknadsföring

Det kollaborativa arbetssättet tar många segrar och får allt fler anhängare, men det försvåras om det inte finns möjlighet att arbeta över avdelningsgränserna.

5. För att överblicka att insatserna faktiskt driver affären

All marknadsföring kostar pengar och målet är att den på kort eller lång sikt ska generera en bättre affär för företaget. Men även om målen är tydliga för varje enskild insats blir det näst in till omöjligt att överblicka den totala effekten på affären.

Källa: Newscred