Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Här är techbolagen som ska ta Sydkorea ur den kinesiska skuggan - ExploreCurate

Här är techbolagen som ska ta Sydkorea ur den kinesiska skuggan


Det är mycket Kina i år. I alla fall när det gäller nyheter inom techvärlden. Därför är det skönt att få berätta om 10 spännande tech startups från Sydkorea som utmanar och vill bli framgångsrika både i Asien och övriga världen. Räkna med att de sydkoreanska entreprenörerna kommer på bred front. I den här listan hittar du allt från blockchain inom medicin till dejtingappar och naturligtvis AI, VR och #foodtech.

1. Hyperconnect

Hyperconnect’s social video app Azar är en ”video Tinder” som ger användarna möjlighet att hitta nya vänner utifrån geografi och kön. Över 30 miljarder (!) matchningar har genomförts sedan starten 2015.

2. Medibloc

Medibloc är en blockchainlösning för läkemedel och sjukhus som tagit in 30 miljoner dollar och lanseras i år.

3. Market Kurly

Market Kurly levererar färsk och hälsosam mat rekordsnabbt och har tredubblat sin omsättning det senaste året och omsätter nu 53 miljarder won (knappt 50 miljoner dollar).

4. Zigzag

The Zigzag firar 10 miljoner nedladdningar av sin app som används av över 2 700 e-handlare inom mode. Förra året omsatt Zigzag över 300 miljoner dollar.

5. KSV

KSV är den koreanska e-sportvärldens självklara plattform och här kan vi se stjärnspelaren Ryu Jehong vinka åt publiken på Blizzard Arena in Burbank i USA.

6. Looxid Labs

Självklart har sydkoreanerna fångat upp VR-trenden och det var en lång kö i februari i år för att få köpa Looxid’s VR headset.

7. Wanted Lab

Bokkee Lee är VD på rekryteringsplattform Wanted Lab som han grundande 2015 och med en tidig framgång i Japan har Wanted Lab lyckats växa med 256 % varje år och har över 1700 kunder.

8. SendBird

Självklart finns det en chat i Sydkorea och den heter SendBird och är egentligen ett API för 6000 andra appar och når ut till över 5 miljoner användare.

9. Bespin

Hoon Park och Hanjoo Lee har grundat molntjänsten Bespin och agerar framförallt i Sydkorea och Kina.

10. XBrain

XBrain heter techbolaget som utvecklar en apparat för maskininlärning (AI) som heter Daria i syfte att ge alla företag möjlighet att automatisera sina processer.

Källa: Forbes