Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 drivkrafter för att få ett forum att leva - ExploreCurate

3 drivkrafter för att få ett forum att leva


Om du använder Quora är du inte ensam. Det gör 300 miljoner människor varje månad. Quora har blivit appen som vi använder när vi har frågor och vill ha svar. En slags kollaborativ ”superhjärna”.

När Quora nu vill bli mer social väljer man att skapa en communityplattform. Det är ju inte så att man faller av stolen av idéhöjden om man säger så, men Quora har fått en enorm uppmärksamhet för sin nya tjänst Spaces

Welcome to Spaces! Spaces are collections and communities created around shared interests and tastes. Follow interesting spaces to get updates in your feed.
Med Spaces kan vi användare skapa egna forum inom det ämne vi är intresserad av och dela kunskap med likasinnade.

 

Hur kommer det sig att det gamla forumformatet gör comeback när vi trodde att Facebook tagit hand om saken?

Det behövs för att ett forum ska leva idag

1. Det behöver finnas ett tydligt ämne och ju mer nischat desto bättre.

2. Det behöver också finnas en drivkraft att dela kunskap till andra. Ju mer kunniga de andra är desto starkare drivkraft att dela.

3. Den tredje saken har som sagt Quora fångat upp. Den som är först att definiera ett ämne och skapar ett forum på Spaces tar en eftersträvansvärd position inom sitt ämne.

Vilket ämne blir du först med att starta på Spaces?