Allt fler sociala medier använder hashtags för att underlätta för användarna att följa och söka. Det är också så du ska se på hashtags när du väljer vilka du ska använda, d v s göra det enklare för användarna att interagera med ditt varumärke och innehåll.
Man kan dela upp syftet med hashtags i 3 kategorier:
#1. Ämnen – för att skapa relevant trafik
Här handlar det om att hjälpa användaren att direkt förstå vad hen kan förvänta sig. Det ska vara koncisa och tydliga hashtags som t ex #mat #bilköp #mode #försäkringar och #apotek.
#2. Varumärke – för att öka kännedomen om ditt företag
Här handlar det om att hjälpa användaren att skapa en relation med ditt företag. Det kan vara ditt företagsnamn, produktnamn eller andra varumärken som ditt företag vill kommunicera som t ex #volvocars #babybjörn #femina eller #karlstadsciencepark
#3. Kampanj – för att driva engagemang och köp
Här handlar det om att använda hashtaggen som en ”länk” till det erbjudande du vill lyfta fram i kampanjen. Det kan vara kampanjnamnet som t ex #zalandosale #världensbarn eller ett bredare erbjudande som du tror lockar till engagemang som t ex #blackfridaymode #halvaprisetpåköket.
Så sluta använda random hashtags och var mer taktisk när du strukturerar och använder hashtags. Om du vill veta hur det går (och det vill du ju) ska du som vanligt testa, mäta och analysera. Igen och igen.