Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så anpassar du innehållet när Instagram, Twitter och Facebook uppdaterar sina algoritmer - ExploreCurate

Så anpassar du innehållet när Instagram, Twitter och Facebook uppdaterar sina algoritmer


Hur ska man göra för att bemästra de ständigt uppdaterade algoritmerna frågar sig många som arbetar med sociala medier. Svaret är tydligt. Man måste se till att vara lika uppdaterad och man måste ha kreativitet, mod och tålamod att hela tiden testa nya sätt att skapa innehåll för att driva engagemang och trafik.

I den här artikeln lyfter jag fram de senaste uppdateringarna från Instagram, Twitter och Facebook och ger konkreta exempel på hur du kan göra för att anpassa innehållet till algoritmerna istället för att kämpa mot.

Senaste nytt om uppdaterade algoritmer

Image result for facebook algorithm

Facebook har nyligen uppdaterat sina algoritmer och bland dessa märks framförallt att Facebook belönar följande mer än tidigare:

1. Engagemang mellan människor, t ex att någon kommenterar eller gillar någon annans foto eller uppdatering.

2. Innehåll från publicister som skapar engagemang från vänner när de delas av användarna.

3. När det finns ”triggers” som ökar engagemanget mellan användare i kommentarsfält på framförallt videos och poster från publicister.

4. När innehållet delas via Facebook Messenger för att starta en dialog med en grupp vänner.

Image result for instagram algorithm

Instagram prioriterar följande beteenden:

1. När användaren interagerar med liknande innehåll tidigare får en positiv effekt på sannolikheten att den användaren får se ditt innehåll.

2. Nytt innehåll prioriteras mer. M a o får innehåll generellt sett en kortare livslängd.

3. Hur ofta en användare har varit i kontakt med någons profil via den användarens innehåll, d v s att en starkare relation har byggts har fått ökad positiv effekt.

Image result for twitter algorithm

Twitter vill vara mer ”in the moment”, d v s i realtid och därför prioriteras följande beteenden mer:

1. Fler retweets, likes och svar ger mer kraft till en enskilda tweeten.

2. Relationen med avsändaren växer i betydelse, d v s hur mycket en användare har interagerat med avsändaren bakåt i tiden.

3. Frekvens och engagemang, d v s hur ofta användaren använder Twitter och också hur mycket engagemang användaren får.

Så jobbar du med innehållet för att få ut mest av de sociala algoritmerna

1. Ladda upp videos direkt på Facebook

De som laddar upp videon direkt på Facebook belönas med 186 % högre engagemang och blir delade 1000 % oftare än om videon är inbäddad i en artikel som delas. Varför? Ja, troligtvis för att man vill straffa ett ”YouTube-beteende” (= Google).

2. Gå LIVE!

De som sänder video live på Instagram och Facebook belönas med 3 gånger så lång tittartid. Konsekvens? Gör lite längre sändningar, d v s upp mot 10 minuter.

3. Text + GIF

”Giffar” är populära, men s.k. ”memes” som är en GIF med en text ökar antal delningar markant.

4. Få användarna att skapa innehåll om ditt varumärke

När användare skapar innehåll om ditt varumärke och du delar det ökar värdet av din egen sociala feed. M a o gäller det att komma på HUR du får användarna att prata mer om ditt varumärke i sociala medier.

5. Fråga användarna om vad de tycker!

Vi älskar att få berätta vad vi tycker och därför är funktionen poll – Facebook polls, Twitter Polls, och Polls in Instagram Stories ett enkelt och bra sätt att skapa engagemang. Tänk panel och använd svaren för att skapa ännu mer innehåll och PR.

6. Svara kunderna

Image result for customer service social media

Sist men inte minst så är det en väldigt bra idé att ha både resurser och insikten att svara kunderna när de vill ha kontakt med ditt varumärke i sociala medier.

Källa: TJ Welsh, Stryde