Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 tips när du skapar företagets videostrategi - ExploreCurate

3 tips när du skapar företagets videostrategi


2021 estimerar Cisco att 82 % av all Internettrafik som genereras av konsumenter kommer att baseras på videoinnehåll. Det kommer m a o att bli supertuff konkurrens för alla företag som vill nå ut.

Om ditt företag inte har en tydlig videostrategi är det hög tid att börja skissa på en

Från vänster: Allison Stern, Co-Founder och CMO på Tubular Labs; Tommy Wesely, VP of Branded Content på BuzzFeed, Fred Graver, SVP of Original and Social Content på Discovery; Ian Edgar, Senior Director of Creative Strategy på Condé Nast och Karen Vega, Senior Director of Social Media Branded Content på Viacom Velocity.

Jag har fångat upp de bästa tipsen från en namnkunnig panel som samlades på Buzzfeeds kontor för en knapp månad sedan. Håll till godo!

#1 Rätt utgångspunkt för ditt företag och ämnena du ska berätta

Det handlar ju inte om att ditt företag ska producera traditionella reklamfilmer! Nej, nu gäller det att fånga befintliga och nya tittare och det gör du genom att ta reda på vad din målgrupp tycker om för ämne och hitta sambanden där ditt företag blir relevant.

Läs också: Om du bestämt dig för att ta en stark position i sociala medier

Det handlar om att berätta en historia som engagerar. Om du ska ha förutsättningarna att berätta intressanta historier behöver ditt företag vara väldigt trygg med att verkligen vilja vara en historieberättare.

Gör heller inte misstaget att använda samma innehåll i de sociala kanalerna som i TV. Ta utgångspunkt i mobilen och fråga dig vilket innehåll som passar på Snapchat. Inte i i TV-rutan.

#2 Se till att det finns utrymme för att testa

Ju fler format och sociala plattformar du testar desto mer värdefull erfarenhet får du. En TV-show ser ju inte likadan ut på Facebook som på YouTube till exempel så varför tror du att det bara ska finnas 1-2 format?

Läs också: Krönika #128. Fenomenet som hade gett Billy så många fler vänner

Engagemang är det nya svarta och du måste lära dig att älska all feedback. Det är så du utvecklar videoinnehållet och det är så du beter dig för att skapa värdefulla relationer med din publik.

Du har de kunder som du förtjänar, men om du börjar göra nyskapande videoinnehåll kommer du säkerligen att nå ut till en ny publik. Ge publiken vad de vill ha och de kommer att bli dina nya kunder!

#3 Uppmärksamma uppmärksamheten

Datan som videos skapar ger många nya tankar, men börja med att mäta och analysera utifrån de befintliga KPI:erna. Annars kommer videosatsningarna att bli ”udda fåglar” som ingen förstår.

Läs också: Här hittar du gratis musik till dina videos

För att du själv ska förstå behöver du fortsätta att fråga ”varför?”. Annars riskerar du att skapa innehåll som din publik inte tycker är relevant. Om något blir delat väldigt mycket. Fråga ”varför?”. Om något får väldigt få tittare. Fråga ”varför?”.

Beställ nyupplagan av boken #digitalainsikter

Källa: Tubular Insights