Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Om du bestämt dig för att ta en stark position i sociala medier - ExploreCurate

Om du bestämt dig för att ta en stark position i sociala medier


Sociala medier är väldigt demokratiskt tycker jag. Det är öppet för alla och ger alla samma möjligheter att använda kraften. Samtidigt kanske den största utmaningen för företag är att de helt plötsligt konkurrerar med alla som vill bygga ett varumärke. Gamla konkurrenter, nya konkurrenter, kända personer, okända personer. Alla helt enkelt.

Det går inte att bygga ett starkt konsumentvarumärke utan att ha en tydlig strategi för sociala medier

Alla har såklart olika förutsättningar och inte minst resurser, men många företag har ännu inte insikten om hur mycket det krävs för att upprätthålla och utveckla en strategi i sociala medier.

När en ensam Influencer kan utveckla en hel affärsverksamhet med miljontals kunder är det fortfarande företag inom samma branscher (!) som fortsätter att köra sociala medier med vänsterhanden

social media

Här har jag samlat ihop en viktig strategilektion för alla som vill bygga ett starkt varumärke i sociala medier. 

1. Koppla ihop varumärke och målgrupp

Det kan tyckas vara basic, men du behöver ha en tydlig uppfattning om ditt varumärke och en lika tydlig definierad målgrupp. Insikterna om målgruppen, var de är och vad det vill ha är nycklarna.

2. Var personlig i all kommunikation

Envägskanalernas tid är förbi. Sociala medier är vad det låter som och ingen vill prata eller hänga med någon man inte känner eller känner för. Bjud in, engagera och var på riktigt!

3. Älska all feedback

I slutändan måste det du erbjuder vara superbra. Låt kunderna vara med och produktutveckla. Se till att all feedback används för att öka kundinsikterna och glöm inte bort att motivera och belöna alla som bidrar.

4. Samarbeta med andra varumärken

Ensam är inte stark. Genom att samarbeta med andra varumärken når du ut till fler och bra samarbeten stärker bådas varumärken. Se till att de varumärken oavsett om det är företag eller Influencers, korrelerar med ditt varumärke och mät effekten utifrån samma tydliga affärsmått som alla andra insatser.

5. Sälj mindre och utbilda mer

Att sälja i sociala medier handlar om att bygga varumärke och att utbilda kunderna i att använda dina produkter och tjänster för att nå dit de önskar.