Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Högintressant för alla startups: Så pitchade techgiganterna när de tog in kapital - ExploreCurate

Högintressant för alla startups: Så pitchade techgiganterna när de tog in kapital


Även de stor techgiganterna har en gång varit nervösa när de pitchat sina affärsidéer för investerare. En del behöver fortsatt göra pitchar eftersom de fortsatt är beroende av riskkapital. Att pitcha är en konst i sig och något som alla startups behöver bli vassa på.

Här kommer 4 pitchar (klicka på rubrik eller bild) från bolagen Uber, WeWork, Tinder och Snapchat i olika faser som alla är högintressanta för startups att titta på och lära av.

1. Uber pitch deck 

Omtvistade Uber vill in på börsen nu 2019. Så här såg deras pitchpresentation ut när de tog in kapital 2008.

WeWork (kontorslokalernas AirBnB) som nu är på väg att etablera sig i Sverige har tagit in 1,7 miljarder dollar och värderas till 20 miljarder dollar. Den här pitchpresentationen är från 2014.April 2018

WeWork

3. Tinder pitch deck 

Tinder hade bara 10 slides när man tog in pengar första gången (och hette då Match Box). Idag är Tinder värderad till 3 miljarder dollar och är en del av Match.com koncernen.

Tinder Pitch Deck

4. Snapchat pitch deck 

Snapchat har tagit in 4,6 miljarder dollar hittills. Förvånansvärt mycket text i den här pitchpresentationen från 2014.

Snapchat Pitch Deck
Källa: Forbes