Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför influencer marketing funkar och listan som guidar alla marknadsförare rätt - ExploreCurate

Varför influencer marketing funkar och listan som guidar alla marknadsförare rätt


Influencer marketing har tveklöst varit en av de mest hypade begreppen inom marknadsföring det senaste två åren. Allt fler marknadsförare har testat eller planerar att testa. Oavsett din erfarenhet av influencer marketing kan nog den här statistiken få dig att vilja testa ännu mer.

1. ROI på influencer marketing är 11 gånger högre än traditionell digital marknadsföring (källa: Nielsen).

2. Icke kändisar har 30 % större köppåverkan än kändisar (källa: Collective).

3. 95 % av konsumenterna litar mer på rekommendationer av andra än själva varumärket (Nielsen).

Listan som visar vilken marknadsföring som vi tror mest på

Det handlar m a o väldigt mycket om vad vi litar på och inte. Här är en lista över just vilken typ av marknadsföring som vi tror på eller inte. Det kanske är dags att göra omvärdera en del av dina marknadsföringsinsatser.

Image result for selena gomez instagram

Visste du förresten att ungdomsstjärnan (skådespelerskan och artisten) Selena Gomez tar i runda slängar 4 miljoner kronor för en sponsrad Instagram post? Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo ligger nästan på samma nivå och vill du få någon i klanen Kardashian att posta något för dig kostar det från 2 miljoner kroner per post.

Image result for cristiano ronaldo instagram

Källa: Vertical Measures