Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Kunskapen om bilder som är superviktig för alla e-handlare - ExploreCurate

Kunskapen om bilder som är superviktig för alla e-handlare


I takt med att vi handlar allt mer på nätet har bilder blivit allt viktigare för de som säljer, men fortfarande är det många som inte tänker till när de publicerar bilder (eller innan de publicerar om man ska vara exakt).

För de som inte lagt så mycket kärlek på SEO tidigare kan det bilder vara genvägen till att försonas med Google

För alla e-handlare innebär ett större fokus på att optimera bilderna en reell möjlighet att ligga steget före konkurrenterna.

Google som nyligen inledde ett samarbete med bildbanksjätten Getty Images ser såklart en potentiell affär med bildsök, men innan du behöver köpa dig till en bra placering i bildsökresultatet ska du läsa det här.

Här får du 4 konkreta exempel på vad du ska tänka på med dina bilder innan du publicerar dem.

1. Döp dina bilder

corgi puppies file name

Självklart kan tyckas. Döp bilden utifrån hur du vill dyka upp i sökningar. I det här exemplet har man utgått från att människor söker på just den här hundrasen för att de vill adoptera en hund och dessutom bor i New York.

file names in wordpress

Inte lika självklart är att det också finns en s.k. Alt-tag. Alt-taggen är inbäddad i din HTML och är också läsbart för Google.

2. Använd unika bilder

Din chans att hamna högre upp i bildsök ökar om du använder en unik bild och inte själv googlar fram en bild som du använder. Se till att bilden är relevant för den som söker och att den sticker ut i mängden.

lawyers google image search

Det här exemplet visar vad som kommer upp när man bildgooglar advokater i San Francisco. Visst går det att konkurrera med bättre bilder här.

3. Ge kunderna anledning att bidra med sina egna bilder

boxed water instagram

Med sociala medier har antalet fotografer ökat enormt. Dra nytta av det och be dina kunder att bidra med sina bilder. De kommer att göra det om du hittar deras triggers. Utöver att uppnå hög bildsökeffekt får du dessutom en social effekt.

4. Minska laddningstiden

Fler bildsöker med sin mobil än med sin dator och det betyder att uppkopplingen inte alltid är snabb. Se därför upp med att ladda upp för tunga bildfiler.

average bytes per page

Samtidigt är det lika viktigt att inte ladda upp för dålig bildkvalitet. Använd smarta tjänster som håller koll på hur hårt du ska komprimera din bild, hanterar själva komprimeringen eller t o m optimerar din bild beroende på var den konsumeras.

blurry compressed image of man kissing dog

Tips på bra tjänster: PageSpeed InsightsJPEGMiniTinyJPGImageOptim.

Källa: Kissmetrics