Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 saker att tänka på när du väljer onlineutbildning - ExploreCurate

3 saker att tänka på när du väljer onlineutbildning


Allt fler företag börjar använda onlineplattformar för att kompetensutveckla sin organisation, men det finns en stor risk att förlita sig på att själva tekniken gör skillnad. Det handlar fortfarande om pedagogiken och om individen som ska lära. Vi har olika förutsättningar, förkunskaper och behov av kunskap. Det här ska du tänka på om du vill kompetensutveckla med hjälp av digitalt lärande.

Läs också: #84 Så ska utbildningsföretagen klara den digitala omställningen

1. Kollaborativt lärande

Image result for collaboration education

Läs också: Vad kan utbildningsbranschen lära sig av mediebranschens digitala transformation?

Onlineutbildning har en stor fördel, det går att genomföra i egen takt och när som helst på dygnet och veckan. Tyvärr har många onlineutbildningar också stora nackdelar. Det finns ingen funktion som ger möjlighet att lära av andra. Just den kollaborativa möjligheten är något som ökar effekten mångfalt så se till att välja onlineutbildningar som har den funktionen.

2. Coachens viktiga roll

Läs också: Born to code? Är École 42 världens mest spännande utbildning just nu?

Ingen lär sig automatiskt och alla har behov av att coachas. Se till att det finns en kompetent coach av kött och blod som leder utbildningen, utmanar och följer upp. Även om digitalt innebär att du inte sitter i ett fysiskt klassrum vill du ha access till både andra studerande och coachen. Se till att du läst recensionerna om coachen, pedagogiken och de amnesansvariga.

3. Att lära sig ska vara en upplevelse

arcade, buttons, computer

Du ska ställa höga krav på användarupplevelsen. Det är ingen brevkurs du ska gå och det ska inte se ut som ett gammalt intranät. En digital utbildningsplattform behöver erbjuda olika innehållsformat (text, bild och video), den ska fungera i mobilen och vara sömlös. Det är viktigt att det finns många möjligheter till interaktion, feedback och att det är intuitivt hur du tar dig vidare. Man kan säga att ju mer pedagogiken efterliknar en bra spelupplevelse, desto bättre.

Läs också: Så får du tillgång till världens alla Universitet via din dator (hela listan)

Extra: Gratis är inte alltid bäst

Nätet är fullt av ”gratis” onlineutbildningar. De flesta av dem visar sig inte vara gratis utan en bit in behöver du betala för att komma vidare eller så är utbildningen en förtäckt företagspresentation. De flesta seriösa onlineutbildningar har både referenser och möjlighet att testa.