Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Vad som egentligen krävs av en digital marknadsförare - ExploreCurate

Vad som egentligen krävs av en digital marknadsförare


Alla företag behöver kompetenta digitala marknadsförare. Det finns två sätt för företag att få tag i kompetenta digitala marknadsförare. Anställ eller utbilda. I båda fallen är det bra att veta vad en kompetent digital marknadsförare egentligen betyder.

Här kommer 5 beskrivande kompetenser som ger en större förståelse för vad man kan kräva av en kompetent digital marknadsförare idag. Det är en hel del. Om du ska anställa så var tydlig med vilka kompetenser du tycker är viktigast. Om du ska skicka någon eller några på utbildning så var tydlig med vilka kompetenser som du tycker det finns behov att utveckla.

#1. En kompetent marknadsförare

Ja, det kanske låter självklart att en kompetent digital marknadsförare måste vara en kompetent marknadsförare. Det betyder att man behöver kunna visa upp goda resultat i konsten att marknadsföra företaget, varumärket och produkterna.

En digital marknadsförare är INTE kompetent om det saknas grundläggande insikter om marknadsföring.

Läs också: 7 tydliga trender för digital marknadsföring 2018

Related image

#2. En kompetent kommunikatör

Marknadsföring handlar om kommunikation och för att vara en kompetent digital marknadsförare behöver man förstå kommunikation.

En kompetent digital marknadsförare behöver hänge sig åt att förstå sina kunder ännu bättre. I alla kanaler och hela tiden.

Läs också: 8 sätt att använda digitala medier i B2B marknadsföringen

Image result for hand photo

#3. En kompetent kreatör

Antal kanaler, format och det ständigt uppkopplade bruset skapar minst lika många utmaningar som möjligheter.

En kompetent digital marknadsförare behöver vara kreativ och våga testa nya idéer.

Läs också: #101 De 8 karaktärerna för modern marknadsföring som alla företag behöver rollsätta 2017

Related image

#4. En kompetent producent

Att producera innehåll har inget med teori att göra utan det handlar om att göra. Nu och direkt. Text, foto, video.

En kompetent digital marknadsförare både behärskar och är nyfiken på verktyg och digitala tjänster för att producera innehåll.

Läs också: Därför är video så viktigt i din marknadsföring

Image result for hand photo

#5. En metodisk analytiker

Digital marknadsföring har en klar fördel jämfört med den analoga. Man får ett direkt svar på om något fungerar eller inte och valutan är hård men rättvis.Ge

En kompetent digital marknadsförare förstår vilka frågor som bör ställas, hur svaren ska tolkas för att definiera nya hypoteser och har insikten om att det handlar om en ständig förbättring. Varken mer eller mindre.

Läs också: 5 analysverktyg som ger dig fler insikter för din marknadsföring