Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så undviker du de mest uppenbara misstagen med annonsering på Facebook - ExploreCurate

Så undviker du de mest uppenbara misstagen med annonsering på Facebook


Idag attesterade jag en faktura från Facebook. Det är något som allt fler gör. Facebook har blivit det nya huvudmediet och om nu någon undrar varför företag får det svårare att få trafik till sitt Facecbookinnehåll är det bra att återigen påminna om att Facebook är ett medieföretag som till största del tjänar sina pengar på annonser.

Läs också: Så avslutar du ditt Facebook beroende (det är mycket svårare än du tror)

Med det sagt är det viktigt att spendera sina annonspengar väl på Facebook.

Maximize your ad dollars. Minimize your mistakes. And make your next campaign your best yet

Här kommer 5 misstag du ska undvika.

1. Sluta visa samma annons till samma användare hela tiden

Image result for repetitive motion gif

Glöm inte att utesluta tidigare användare. M a o, ingen poäng att visa samma meddelande till samma personer på samma sätt. Det ger motsatt effekt.

Håll koll på kommentarerna. Varje kampanj har sin livslängd och inget är mer irriterande än att se samma budskap gång på gång.

2. Invänta effekten av annonsbytet

Image result for patient gif

När du byter budskap och annons vill du gärna se en effekt. Men det kan ta upp till 48 timmar innan en ny annons slår igenom och det är lätt att bli otålig och byta tillbaka eller till nästa version. M a o är du för hetsig kanske du aldrig får veta vilken annons som funkar bäst och när du ska byta.

3. För mycket tester samtidigt

Image result for too much gif

A/B testing är grejen, d v s att testa olika versioner av annonser och se vilken som levererar bäst. Glöm bara inte att ha en utgångspunkt för vad du mäter mot. Om du inte har det så får du till slut bara en förbättring per test, men inte totalt.

Det är lätt att förvirra sig när det finns så många variabler att testa som placeringar, bilder, rubrik, text mm. Varje variabel måste testas separat.

4. Sluta inte administrera efter att inställningarna är klara 

Image result for administration gif

Det är en del initiala inställningar innan du är igång och många glömmer bort att det är en del administration även efter det. Det är nu det viktiga arbetet börjar. Du behöver administrera kampanjen utifrån flera variabler. Vad funkar, hur ofta konverterar det o s v.

Här har du bra verktyg för att testa och administrera dina Facebookkampanjer. 

5. Dokumentera

Image result for documentation gif

Det tar tid att dokumentera dina kampanjer och även om ingen annan förstår att det är en viktig del av hantverket är det du som får lida för om du inte gör det. Utan dokumentation står du på ruta ett när du ska kicka igång nästa kampanj och du riskerar att inte nå några förbättringar.

Skapa ett ”master” dokument där du ”för bok” över dina kampanjer. Det dokumentet och du själv kommer att bli ovärderliga för företaget.

Källa: Lucas Miller @EchelonCopy