Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 insikter om Content marketing från de bästa som du kan använda för varumärket du jobbar med - ExploreCurate

10 insikter om Content marketing från de bästa som du kan använda för varumärket du jobbar med


När Newscred listar världens 50 bästa varumärken i grenen Content marketing blir det en stor källa till inspiration för alla svenska företag.

Här kommer 10 insikter om Content marketing hämtade från den här listan och som du kan använda för det varumärke du jobbar med.

1. Starta med strategin

Det de företag som lyckats bäst med sin Content marketing har gemensamt är att de har startat med en väl genomarbetad strategi med tydliga mål om försäljning och varumärkeskännedom.

2. Kundupplevelse i fokus

En annan gemensam nämnare är ett uttalat fokus och utgångspunkt i kundupplevelsen.

Konkurrensen i alla kanaler är supertuff och bara de som förstår att ge kunderna vad de vill ha på det sättet de vill ha det överlever

3. Lev varumärkets värderingar

Image result for social brand

Kunderna vill veta vad varumärket står för och inte bara det, man vill också se att hela företaget agerar i linje med de värderingar man har. Sen återstår såklart att kunden delar företagets värdering. Men att inte stå för något är att inte bry sig och då är man helt enkelt inte intressant.

4. Impact räknas

Det kallas för ”Big rock content” och handlar om att innehållet har en sådan stark impact att det är svårt att ignorera det. Det handlar ofta om stora investeringar, men har man dem så kan man skapa riktigt episkt innehåll. Nike kan och har nåt ut till över 13 miljoner via livestreaming på Twitter, YouTube och Facebook med sin Breaking2 kampanj.

5. Våga experimentera med nya format

Facit är inte en option. Våga experimentera och lev efter den gamla sanningen att kommunikation handlar om kreativitet och att våga sticka ut.

Dålig kommunikation kan ingen budget i världen rädda.

6. Gör kommunikationen personlig

AmazonNetflix och Spotify har lyckats personalisera sin kommunikation och det måste vara varje varumärkes målsättning.

Getting the right content to the right person at the right time is content marketing’s holy grail

7. Skapa innehåll som fungerar i hela företaget

Image result for big brands content marketing

Det är dyrt att ta fram bra innehåll och det är inte hållbart att varje avdelning skapar sitt eget. Se till att innehållet som används för Content marketing också kan användas i hela företaget.

8. Kommunikation är som bäst när den är visuell

Mat, resor och bilbranschen har stora fördelar med att deras produkter och sammanhang är väldigt visuella. Om du har fått ett mindre visuell varumärke i dina händer har du en större utmaning, men det är en utmaning du måste anta. Vägen till en bra lösning stavas ofta innehåll från kunderna, d v s användargenererat innehåll.

9. Skapa mätbarhet

Bra Content marketing driver mot målen och om det inte går att mäta kommer man aldrig veta om innehåll och arbetsinsatsen gör jobbet.

Återigen har Zappo visat vägen med sitt The Ones en plattform där kvinnor som älskar sneakers träffas.

Det är ett klassiskt reklambyråknep som med alla sociala kanaler faktiskt betyder något på riktigt. Se till att skapa innehåll om den Content marketing du skapar. Det bidrar och kan t o m bli mer framgångsrikt än det som egentligen skulle ha drivit framgången.

Alla älskar att vara en del av framgångsrika varumärken och sättet man kan vara det är att dela varumärkets innehåll

Källa: Newscred