Digitalt är en hygienfaktor, men det ändrar inte det faktum att de flesta företag fortfarande kämpar med att sätta sin första välmående digitala bebis till världen.
Om den digitala fertiliteten uteblivit hittills kan det bero på att föräldrarna inte har rätt perspektiv
Rätt perspektiv är användarens behov, beteende och situation. Det är först när ett företag på riktigt förstår dessa perspektiv och kan ta ner dem till en tydlig hypotes som man har förutsättningarna att åstadkomma något som kan fungera i den digitala verkligheten.
#1. Behov (vad)
Det är oerhört svårt att skapa nya behov eftersom behov är så grundläggande. Det handlar om de behov vi har för att överleva, för att fungera och för att må bra. ”Hitta på” behov går bort. Likaså allt för komplexa. Välj det enkla, det basala, det alldeles uppenbara.
#2. Beteende (hur)
När du identifierat ett tydligt verkligt behov behöver du förstå hur användarna beter sig när de ger uttryck för behovet.
Om behovet är sömn handlar beteendet om det vi gör för att somna. Kanske räknar vi får och det fungerar sådär? Kanske har vi inte tid att sova tillräckligt? Kanske använder vi sömntabletter och det inte är så bra för vår hälsa?
Det är i beteendet du hittar det fördjupade behovet, problemet som du kan lösa.
#3. Situation (när/var)
Om du hittar det fördjupade behovet, problemet som du kan lösa behöver du förstå när eller var den situationen uppstår.
Om du hittar mönster där behov, beteende och situation återupprepas har du lyckats förena de tre perspektiven och du kommer att känna att lösningen inte är så svår att komma på. Du behöver bara formulera vad du ska lösa. Det gör du med en tydlig hypotes.
Vi ger människor med sömnproblem tillgång till vår meditationsapp som minskar både deras känsla av sömnbrist och faktiska behov av sömn
Vill du veta mer om hur ditt företag kan börja arbeta med hypotesbaserad digital affärsutveckling för att föda nya digitala affärer är du varmt välkommen att kontakta mig.
Den här krönikan publicerades på LinkedIn den 11 december 2017.