Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
6 tips som får ditt nästa event att flyga i sociala medier - ExploreCurate

6 tips som får ditt nästa event att flyga i sociala medier


”Före, under och efter” är ett slags mantra för alla eventproducenter. Samma princip gäller för att få ditt event att ta fart i sociala medier. Vad det betyder i praktiken får du 6 tips om i den här artikeln.

1. Ta reda på vilka sociala kanaler din målgrupp använder

Image result for social media events

Du vill få dina eventbesökare att engagera sig inför, under och efter i sociala kanaler och det första du behöver göra är att kartlägga vilka sociala kanaler din målgrupp använder. Genom att säkerställa att det går att följa nyheter inför, checka in och dela skapar du grunden för framgången i sociala medier.

2. 50/50 regeln

Image result for social media events

Det är lätt att det blir för mycket information i de sociala kanalerna inför och under ett event.

För att skapa engagemang behöver du skapa utrymme för besökarnas egna innehåll

Det kan vara frågor, kommentarer, foton, videos, tips och feedback. En bra regel är att eftersträva 50/50, d v s hälften eget innehåll och hälften innehåll från besökarna.

3. ”Förpreppa” innehåll

Planeringen inför är viktig vid event och likaså för impacten i sociala medier. Se till att det finns rikligt med relevant innehåll för besökarna att engagera sig i. Naturligtvis ska det finnas delaknappar och en tydlig #hashtag för eventet. Har du möjlighet är det effektivt att producera en video som både kan inspirera och delas.

Se till att det finns flera möjligheter för besökarna att dela innehåll när de väl är på plats.

Ett sådant exempel är att besökarna ska kunna ta fota sig själva framför en bakgrund som visar att de är på plats. Ett annat exempel är att bjuda in i en livekanal på Twitter.

4. Säkerställ Wi-Fi

Det kan låta självklart, men många event faller tyvärr på att det inte finns ett bra och fungerande Wi-Fi i eventlokalen. Då blir det svårt för besökarna att livestreama och ladda upp foton och videos.

5. Identifiera och engagera influencers

Lista viktiga influencers som tangerar de ämnen ditt event handlar om se till att de får information inför och blir ”VIP:ade och inbjudna till eventet.

Rätt hanterat kan du få influencers att göra en viktig del av PR-arbetet inför, bidra till innehållet under och relevant spridning efteråt.

Image result for social media events

Många event har ett särskilt rum för media. Bra så, men det är viktigare att ha en bra miljö för sociala medier.

6. Utse en ansvarig för sociala medier

Image result for social media events

Du och ditt företag behöver utse någon som ansvarar för sociala medier för aktuellt event.

Sociala medier är inte en uppgift som kan läggas i vänsterhanden på någon som redan har andra nyckeluppgifter.

Det är en dedikerad roll som är superviktig!

Källa: Adweek