Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 tydliga trender för digital marknadsföring 2018 - ExploreCurate

7 tydliga trender för digital marknadsföring 2018


Handen på hjärtat, har du hört talas om en enda marknadsföringsinsats i år där det inte funnits ett digitalt inslag? Två händer på hjärtat, har du hört talas om en enda marknadsföringskampanj i år där inte den digitala delen varit själva kärnan? Ja, kanske en del känner sig mest sanningsenlig med en hand och andra med båda händerna. Nästa år kommer ännu fler att svara på samma fråga med båda händerna. Den saken är lika tydlig som att e-handeln.har kidnappat julhandeln.

Image result for i love internet

Här kommer de 7 tydligaste trenderna inom digital marknadsföring 2018

1. Artificiell Intelligens (AI) blir en del i allt nytt

57 % av alla marknadsförare använder redan AI på något sätt idag. AI för marknadsföring spås öka med över 50 % nästa år.

2. Live Video blir det nya premiuminnehållet

80 % säger att de hellre ser en video en läser en bloggpost. Med live blir ökar intresset ännu mer. En livevideo får 3 gånger så många tittare som en vanlig video. Videotittandet via mobilen kommer att öka med 25 % under 2018 och om din hemsida inte är mobilanpassad kommer Google att straffa dig hårt under nästa år.

3. E-handel fixar logistiken

Pågående julhandel visar att e-handeln tagit nästa steg och under 2018 kommer den delvis trasiga logistiken att lagas av kapital och innovation.

4. Content Marketing kommer att bli ännu viktigare

70 % läser hellre en artikel från företaget än en annons. Det har alltid handlat om bra innehåll. Under 2018 ökar konkurrensen då allt fler företag inser nödvändigheten med Content marketing.

5. Röstsök etablerar sig

2020 kommer 50 % av allt sök ske via röstsök. 2018 kommer bli året då begreppet etablerar sig och företag på allvar kommer att anpassa sig till det nya sökbeteendet.

6. Sociala medier blir en del av företagens strategiarbete

Kraven, konkurrensen och algoritmerna blir allt tuffare och inget företag klarar sig med att sköta sociala medier med vänsterhanden. 2018 blir året då sociala medier på riktigt klättrar in i företagens strategiarbete.

7. Transparens blir den nya valutan

Inget företag klarar av att ha mer än en agenda och straffet när en andra agenda upptäcks blir allt hårdare och kan i värsta fall helt utplåna det förtroende ett varumärke lyckats bygga upp.