Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Faktorerna som påverkar SEO under 2018 - ExploreCurate

Faktorerna som påverkar SEO under 2018


Vi går snart in i ett nytt år och vi kan förutspå att konkurrensen på nätet kommer att bli ännu hårdare än i år. Alla som är beroende av trafik från sökmotorerna behöver ha koll på vilka faktorer som påverkar SEO under 2018. Här kommer en handfull.

1. Säkerhet (HTTPS)

Det är dags att ändra till HTTPS för säkerheten och för konvertering och skapa trovärdighet.

2. Värde beats längd

Längre texter är bättre än korta ur ett sökperspektiv, men långa textmassor som inte är relevanta för användarna är inte receptet.

Ett bra tips är att ha koll på dina konkurrenter och helt enkelt skapa ett innehåll som gör bättre nytta och värde än dem

3. Keywords

Det straffar sig allt mer att inte använda keywords i titlen eller i anchor texten eller när bilder döps och vice versa lönar det sig att göra det konkurrenterna slarvar.

4. Direkttrafik beats söktrafik

Söktrafik är viktigt, men det som blir alltmer viktigt är direkttrafik. Det betyder att du behöver bli ännu mer top of mind.

Det kan vara dags att kicka igång den där varumärkeskampanjen som ni skippade för att alla ropade på ”ROI”

5. Bra signaler

Bra sajter med relevant innehåll får låg bounce rate och antal sidor per besök likaså. Se till att värdera upp dessa KPI:er om ni inte tar tillräcklig notis om dem idag.

6. Länkar

Länkar, s.k. ”backliinks” har alltid ansetts vara viktigt. Och det fortsätter att vara det. Återigen så bedöms en sajt som många länkar till som relevant.

Frågan du behöver ställa dig är: Hur får vi fler relevanta sajter att länka till oss?

Källa: Search Engine Land