Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så får du personalen engagerade i företagets sociala kanaler - ExploreCurate

Så får du personalen engagerade i företagets sociala kanaler


Oavsett hur få anställda det finns i företaget så gäller det att få dem att engagera sig i företagets sociala kanaler. Varför är det så viktigt? Jo, tänk vad det signalerar om personalen inte verkar gilla det företaget gör. Skäms de för varumärket? Omvänt blir det ju väldigt trovärdigt om personalen lever företagets varumärke i sociala kanaler. Övertygad? Okej, här kommer 3 bra tips för att få personalen på ditt företag mer aktiva i företagets sociala kanaler.

1. Låt personalen använda sociala medier

Ja, det är ju en bra förutsättning som också visar att företaget ser positivt på sociala medier. Se till att vara sociala med personalen även i sociala kanaler (på personalens villkor såklart).

2. Utbilda personalen i sociala medier

Om intresset finns där så får du ut ännu mer om du utbildar din personal i att bli ännu bättre ambassadörer i sociala medier. Utbildningen kan handla om att bli bättre på att skapa innehåll, öka förståelsen för hur man kan öka engagemang och effekt, involvera i att ta fram företagets sociala strategi mm.

3. Skapa incitament och tävlingar

För att ytterligare trigga kan du skapa incitament, d v s belöningar kopplade till individer eller grupper i kategorier som ”vem som postar mest”, ”får mest likes”, ”får mest delningar” eller ”högst totalt engagemang”:

Källa: Sherron Washington