Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 perspektiv som alla e-handlare behöver möta AI med - ExploreCurate

4 perspektiv som alla e-handlare behöver möta AI med


Visste du att 85 % av all interaktion med kunder kommer att ske via AI år 2020? Att AI (Artificiell Intelligens) kommer snabbt är alla medvetna om. Men exakt hur det kommer att påverka oss är fortfarande oklart. Det vi kan säga är att det kommer att vara avgörande för e-handlare som vill utveckla och använda nya AI-tjänster att förstå våra vanor och vårt beteende som konsumenter.

En insiktsfull artikel av entreprenören och e-handelsexperten Holly Cardew ger konkreta exempel på hur e-handel kommer att påverkas av AI.

1. Minskad ”bounce” och ökad konvertering genom intelligentare dialoger online

Allt fler e-handlare börjar använda chatbots för att ge kunderna ett bättre bemötande. Än så länge är det chatbots med en förinställd databas med svar och inte AI, men framöver kommer personliga AI-assistenter.

2. Förbättrad shoppingupplevelse genom att kundernas sökbeteende förändras

Bildresultat för camfind app

Pinterest erbjuder ett visuellt sökverktyg där man söker i bilder och inte med ord. Många e-handlare har en utmaning i just sök där kunderna helt enkelt inte kan söka efter det de vill. Ny intelligent och visuell sökteknik är på intågande och därmed en bättre shoppingupplevelse. En sådan teknik är t ex appen Camfind.

3. Samla kunddata för att kunna förutsäga kundbeteende

Bildresultat för amazon go

Amazon Go är en innovativ shoppingteknik som gör det möjligt för konsumenterna att handla i en fysisk butikslokal utan att behöva hantera besväret med långa kassaköer. Amazon kallar det ”Just Walk Out Shopping” och förutom att det förenklar för kunderna får Amazon tillgång till ovärderlig kunddata som gör att Amazon kan rikta kusligt relevanta erbjudanden till sina deras kunder.

4. Påverka och förenkla

Bildresultat för son of siri
Son of Siri är en ny tjänst från Apple som man hoppas ska bli en virtuell assistent som underlättar vardagen, t ex ringa taxi, beställa mat och boka flyg.
Källa: Holly Cardew (Medium.com)