Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Den unika algoritmen som hjälper dig att öka engagemanget på Facebook - ExploreCurate

Den unika algoritmen som hjälper dig att öka engagemanget på Facebook


I tider då det mer och mer handlar om engagemang blir det allt svårare att uppnå det på den största sociala plattformen av dem alla – Facebook. Nu krävs det nya metoder och här kommer användbara insikter som hjälper dig och ditt företag att skapa mer engagemang på Facebook med hjälp av poäng.

Skapa en egen unik algoritm för engagemanget på Facebook och allt blir mycket enklare att värdera och ta rätt beslut utifrån.

Bildresultat för facebook algoritm

1. Vad är engagemang värt?

För att kunna värdera och ta rätt beslut behöver du skapa ett eget unikt poängsystem. Hur många från din målgrupp ”gillar”, ”delar” eller ”kommentarer” på ett inlägg och vad är det du vill uppnå? T ex kan du ge en ”gilla” 1 poäng, en ”dela” 12 poäng och en ”kommentar” 6 poäng. Fokusera på det som ger mest poäng!

2. Skapa en relevant organisk räckvidd

Din Facebooksida når ca 2-3 % av din målgrupp. Det betyder att bara 200 kommer att se ett inlägg om du har en målgrupp på 10 000 personer. Om du vill öka din organiska räckvidd så se till att din målgrupp är så liten som möjlig. Enkel matematik, men också det vi kallar ”relevans”. Sätt poäng på din organiska räckvidd.

3. Mät rätt variabler

Det du vill åstadkomma är att engagemanget leder till ett klick in till din landningssida. Alltså mäter du antalet klick i relation till insatsen. Men om det är en video som du vill konvertera till är den genomsnittliga tiden din målgrupp tittar på videon en lika viktig variabel. Sätt poäng.

4. Se upp för negativa signaler

Att skapa engagemang är att sträva efter positiv respons och det är lätt att glömma den negativa. Men den negativa responsen räknas också. Faktiskt 100 gånger den positiva. Det betyder att du för varje negativ feedback som att ”gömma ett inlägg”, ”gömma alla inlägg”, ”markera som skräppost” och ”sluta följa” behöver skapa 100 extra poäng.

5. Ranka även ditt betalda innehåll

När du betalar för att öka räckvidden på dina kampanjer handlar det om s.k. ”relevanspoäng” som i sin tur styr din ranking, d v s bud och relevanspoäng skapar en rangordning. Även här behöver du poängsätta rangordningen. Titta inte bara på enskilda poster utan se vad du åstadkommer med alla dina kampanjer..

6. Förstärk ditt organiska innehåll

Vill du veta hur Facebook bestämmer vem som ser ditt organiska innehåll? Innehållet brukar ses av dina vänner eller personer som följer din sida. Mängden som du interagerar med en annan person kommer att avgöra om de kan se ditt inlägg eller inte.

Om du till exempel tittar på innehåll från någon ofta och vice versa, kommer de troligen att se något du skickar innan din andra målgrupp gör det för att du har byggt upp engagemang med den andra personen. Var aktiv och följ dina följare och nya följare. Poängsätt.

Andra faktorer inkluderar längre poster och hur mycket tid någon spenderar för att konsumera ditt innehåll. Längre inlägg tenderar att ta längre tid att läsa, vilket resulterar i en högre ranking över andra inlägg. Poängsätt.

7. Så påverkar du räckvidden

Det högsta du kan nå med ett inlägg är begränsat till dina följare. Om du inte har tillräckligt med följare, kommer posten inte nå många personer från din målgrupp. Du måste hela tiden bygga på din följarskara. Poängsätt den.

Det bästa sättet att bygga en stor följarskara är att betala för den. Kom ihåg att 90 % av räckvidden för ett inlägg kommer under de 24 första timmarna. Det betyder att det även är viktigt att skapa en längre livslängd på innehållet. Poängsätt det med!

 

Källa: Blitz Metrics