Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Det här behöver företagets sociala medier policy innehålla - ExploreCurate

Det här behöver företagets sociala medier policy innehålla


När sociala medier slog igenom var det många företag som inte var förberedda. Idag har de flesta företag någon form av policy för sociala medier. Det som hänt de senaste åren är att alla inom företaget blivit involverade och inte bara det ”team” som arbetar med sociala medier. Det handlar såklart om att alla anställda och intressenter i ett företag behöver känna till och förstå hur företaget vill agera i sociala medier.

Bildresultat för social media panic

Här kommer 4 saker som företagets policy för sociala medier måste innehålla.

#1. Koll på lagar och regler

Se till att ditt sociala medier team känner till rättigheterna för det innehåll de postar och även har en process för att hantera företagets egna innehåll om det skulle hamna på avvägar. Idag är det också väldigt viktigt att ha en tydlighet kring rättigheter och skyldigheter för anställda, kunder, leverantörer, samarbetspartners mm.

#2. Tydliga roller och ansvar

Det behöver finnas sociala medier guidelines för olika roller inom företaget. Vem gör vad, vad händer om det händer och hur tas beslut.

#3. Varumärkesmanual

Varumärket kan stärkas via sociala medier och det kan förstöras. Därför behövs det en särskild varumärkesmanual för sociala medier. Det handlar om att skapa en insikt om vad man kan posta och inte. Det handlar också om att kommunicera med samma tonläge och med en god känsla för varumärket.

#4. Sekretess

Det är viktigt att alla har samma syn på vad som inte kommuniceras i sociala medier, både i varumärkets kanaler och av anställda. Enklast är det att skapa en sådan lista. Det skapar en trygghet, både för företaget och de anställda.

Källa: Infobrandz