Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 stora förändringar där AI uppgraderar begreppet "content marketing" - ExploreCurate

4 stora förändringar där AI uppgraderar begreppet ”content marketing”


Hör du ”content marketing” lika ofta idag som för ett år sedan? Jag kanske har slagit dövörat till, men min spaning är att vi börjar falla tillbaka till att säga ”innehåll” och det känns rätt bra.

Teknikutvecklingen har påverkat hur vi kan arbeta med innehåll och begreppet AI, d v s artificiell intelligens har verkligen tagit plats.

AI har gett oss helt nya möjligheter att tänka och arbeta med innehåll. Här är 4 stora förändringar som du behöver känna till:

1. Personalisering

1e5962e.png

”Machine learning” (ML), kan hjälpa marknadsförare att förstå stora mängder av data, analysera beteende och skapa och anpassa nya kundupplevelser. Med en ökad personalisering blir kommunikationen mer relevant för kunderna och möjligheten att anpassa och effektivisera erbjudanden med högra automatik ökar. Allt fler globala varumärken börjar centralisera sina marknadsorganisationer och insatser eftersom det idag finns CRM plattformar som hanterar stora datamängder och olika språk är inte längre en tröskel.

Gartner menar att de företag som investerar i personalisering under 2018 kommer att öka sin effekt med 20 % jämfört med de som inte har gjort det.

2. Chatbots

1_sephora.png

Natural Language Processing (NLP) fokuserar på interaktoinen mellan människor och maskiner för att optimera maskiners förmåga att känna igen röst och att öka förståelse.

Vi har redan sett personliga assistenter som Siri, Alexa och Cortana, och många andra chatbots som kan simulera dialoger via text. Många företag har börjat använda Facebook’s Messenger Platform som har 1,2 miljarder användare månatliga användare. Genom att användarna inte behöver ladda ner en app ökar användande och konvertering.

Facebook har också skapat betallösningar och SnapTravel omsätter över 1 miljard dollar på hotellbokningar via Messenger.

Juniper Research tror att chatbottar kommer att sänka kostnaderna markant för företag som använder dem.

3. Rekommendationer + förutsägelser

Screen Shot 2017-08-08 at 12.23.06 AM.png

Deep learning (DL) handlar om att skapa en förståelse för vad människor vill ha och kommer att göra. Enorma mängder data, algoritmer skapar möjligheter för företag som Netflix, Spotify och Amazon att använda AI för att förstå vad vi gillar på individnivå.

Allt fler företag kommer att kunna använda innehåll för att uppnå samma effekt och det tar innehållsmarknadsföringen till en ny nivå.

We’ve built a machine learning model that can predict how much engagement time an article will get before anyone ever reads it,” says NewsCred CEO and Co-founder Shafqat Islam. “We’re able to scan it, use our model, and come up with a prediction that is +/-11 seconds accurate. It’s pretty remarkable

Läs mer om Forrester Predictions.

4. Content Automation 

Screen Shot 2017-08-08 at 12.36.51 AM.png

Natural Language Generation (NLG) använder algoritmer för att översätta data till ett språk som vi förstår och kan skapa automatiskt innehåll.

Medieföretagen är först ut med detta och genererar redan idag nyheter med automatik. Det finns en spännande studie från Karlstads Universitet som fått uppmärksamhet internationellt där man påvisar att det inte går att urskilja en nyhet som har skapats av en människa vs en maskin.

Vi kommer att se allt fler företag som börjar använda datadrivet innehåll som både skapar och har en förståelse tillräckligt hög för att skapa en dialog.

Nästan 20 % av allt affärsrelaterat innehåll kommer att skapas av AI maskiner redan 2018 säger Gartner.

Källa: Newscred