Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 tydliga exempel på hur AI kommer att förändra kundservice - ExploreCurate

3 tydliga exempel på hur AI kommer att förändra kundservice


Alla är överens om att kundens behov och beteende behöver vara i centrum för att lyckas och den digitala utvecklingen ger oss möjlighet att bli bättre på att fånga in, tillmötesgå och göra det enkelt för våra kunder. Nu kommer ännu fler möjligheter med AI (Artificiell Intelligens) och det kommer framförallt att påverka det vi kallar kundservice, d v s servicen till våra kunder.

Kunderna har börjat förutsätta kundupplevelser som är personliga, kontextuella och relevanta varje gång de interagerar med ett företag

Här är 3 tydliga exempel på hur AI kommer att förändra kundservice.

1. Leverera anpassade kundupplevelser

Bildresultat för alexa siri cortana

Snart hälften av alla konsumenter använder redan intelligenta assistenter som Alexa, Siri eller Cortana och är vana vid automatiserade dialoger. Företag som vill fortsätta att vara konkurrensdugliga kommer att behöva möta upp sina kunder med virtuella agenter som lär sig den unika kundens behov och beteende och som kan leverera råd, lösningar, alerts och erbjudanden.

2. Smartare processer

Bildresultat för ai customer service

Med AI kan företag effektivisera verksamhet och processer i sin kundservice. En ständigt strukturerad information om kunderna gör att företagen snabbt kommer att kunna fånga upp beteenden och tendenser som gör att företaget ständigt kan lösa problem snabbt och utveckla en högre kundlojalitet.

3. Identifiera nya intäktsmöjligheter

Bildresultat för customer revenue

AI kan avslöja mönster i stora datamängder som skapar insikter om nya tjänster och erbjudanden som företagen kan satsa på.

Källa: Forrester