Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Skillnaden mellan chatbottar och virtuella bottar - ExploreCurate

Skillnaden mellan chatbottar och virtuella bottar


Allt fler företag börjar titta på möjligheterna med en s.k. ”bot” eller ”chatbot”, d v s en automatiserad dialogtjänst som också lär sig över tid (Artificiell Intelligens).

Läs också: Krönika: 10 anledningar att välja en virtuell personlig assistent redan imorgon

Vi blir mer och mer bekanta med ”bottar”. Vi har dem i vår mobil och vi kan kolla flygtider, beställa pizza, kolla lediga parkeringsplatser, få prisinformation och bli påminda.

Det började med s.k. meddelandeappar


Meddelandetjänster har utvecklats från två håll. Dels som inbyggda tjänster från mobilaktörerna och dels som meddelandetjänster av sociala medier aktörerna. Iphone och Facebook är de stora aktörerna och faktum är att fler faktiskt använder meddelandeappar jämfört med sociala nätverk.

Antal meddelandeappar har exploderat och de största är Telegram, WhatsApp, Messenger, KIK, Slack, WeChat, Line och Skype.

Röst tar över när meddelandeapparna blir virtuella assistenter

Bildresultat för pizza hut bot

Meddelandeapparna i grunden kommunikation mellan människor. Det som nu drar till sig allas blickar är ”bottar” som mer är virtuella assistenter och som vi vill kommunicera med via röst.
ar
Det är med dessa virtuella assistenterna som företag nu ser stora möjligheter att effektivisera kunddialogen. Kostnadsbesparingarna är uppenbara. Kundernas upplevelse är den stora frågan. Kan en virtuell assistent ersätta en människa? Ja, kanske på sikt. Idag är det ett komplement.

Chatbottens historia fram till idag

Source: Drift