Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 sätt att öka effekten i marknadsföringen på Instagram - ExploreCurate

5 sätt att öka effekten i marknadsföringen på Instagram


Instagram är med sina dryga 600 miljoner användare som läser nyheter, gillar kommentarer och svarar på meddelanden en väldigt stark marknadsföringskanal. Det är m a o viktigt att du kan maximera effekten av Instagram och det handlar om att få fler följare, större exponering och ett högre engagemang.

Läs också: Hur ditt företag kan marknadsföra sig på Instagram

#1 Skapa Instagramtävlingar

Tävlingar engagerar och ökar effektivt antalet följare. Det finns oändligt många tävlingsupplägg som t ex ”Gilla min post för att vinna”, ”Selfietävling”, Fototävling med röstning.

Bildresultat för instagram contest

#2 Använd Hashtags

Framförallt är hashtags bra för att nå dem som inte känner igen dig än. Använd tjänster som Top-Hashtags.com och Hashtagify.me för att ta reda på vilka de bästa hashtagsen är. Håll också koll på vilka hashtags relevanta influencers och konkurrenter användare.

Bildresultat för hashtags instagram

#3 Skapa Instagram Stories

Sociala videos engagerar. Gör t ex frågor och svar videos med livefrågor eller låt dina användare få vara en del av innehållet. Se till att du är först med ”breaking news” från din bransch.

Bildresultat för instagram stories

#4 Använd Instagram verktyg

Det finns väldigt många appar och tjänster som gör ditt arbete med Instagram mycket enklare. Det kan handla om produktivitet eller kvalité.

Crowdfire visar dig nya följare

SnapWidget publicerar din Instagramfeed på hemsidan

Bildresultat för snapwidget

Repost gör jobbet när du vill visa att du bryr dig om dina följare

Social Insight ger dig statistiken du behöver

#5 Posta vid rätt tillfälle

Bildresultat för buffer instagram

Posta när det är rätt tillfälle. Använd verktyg som t ex Buffer eller CoSchedule som räknar ut när det är bäst att posta olika typer av innehåll.

Källa: Friedman social media