Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur du vet att du just mött en Twitterbot (eller hur du själv skapar en) - ExploreCurate

Hur du vet att du just mött en Twitterbot (eller hur du själv skapar en)


Allt som kan digitaliseras kommer att automatiseras. Ja, det är en av de mest säkra framtidsspaningarna. Ett bra exempel på det är att Twitter blir allt mer automatiserat. Idag visar en studie att mellan 9 – 15 % av alla Twitterkonton är bottar.

Bildresultat för twitter bot

Det kommer att bli allt svårare att urskilja en människa från en bot på Twitter. Om du får en ögonblickligt snabb notifiering att någon svarat dig eller börjat följa dig efter att ha tweetat kan du vara ganska säker på att det är en bot som är programmerad att reagera på keywords. Ofta hjälper det att titta på profilen. Om det är ett opersonligt foto eller ett ”ägg”, d v s ingen profilbild alls är ett exempel. Ett Twitterkonto som följer väldigt många, men följs av få är också ett exempel. Twitterkonton som repeterar sina tweets eller svarar på samma sätt är också misstänktsamt.

Bildresultat för twitter bot

En bot är ett litet program som agerar upprepat på utvalda händelser. På Twitter kan det användas både för bra saker och mindre bra saker. Bra är t ex att det används för att hjälpa och för de som blir utsatta för trakasserier. 

Om du själv vill skapa en Twitterbot kan du enkelt lära dig det här.

Twitter har skapat nya möjligheter att blocka konton utan profilfoton och verifierade mailadresser. Kolla på inställningar, välj notifieringar och sen avancerade filter.

Källa: NY Times, Twitter