Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför Starbucks är bäst i klassen på digital kundservice - ExploreCurate

Varför Starbucks är bäst i klassen på digital kundservice


Konkurrensen om kunderna är stenhård i kaffebranschen och även om finsmakarna kanske har förmågan att urskilja själva kaffet är alla överens om att det är kundservicen som är det stora konkurrensmedlet. Bäst i klassen är Starbucks.

Starbucks vet att det inte handlar om vad de säljer utan hur de säljer det.

Nyckeln är att Starbucks ger sina kunder individuell uppmärksamhet. Det känner vi igen som kunder när vi är där och det kan vi räkna med i sociala medier. Det är lätt att ställa frågor om erbjudanden, utbud och tävlingar och vi får snabbt svar.

Bildresultat för my starbucks idea

Starbucks har ett separat Twitterkonto bara för att samla förslag från sina kunder.

My Starbucks Idea

Social Customer Service: Lessons from 5 of Our Favorite Brands | Social Media Today

Engagemanget från kunderna är stort och Starbucks får mängder med feedback som gör att de kan produktutveckla och hela tiden förbättra servicen. Starbucks har t o m fått kunderna att rösta på varandras idéer mot poäng och såklart belöningar.

Bildresultat för my starbucks idea

Starbucks löser inte bara kundens behov utan ger kunderna vad de vill ha innan de vet om att det behöver det och absolut innan de får anledning att klaga på något.

Något som ditt företag kan ta efter?

Källa: Social media today