Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför startar en bra kundrelation med en tydlig knapp - ExploreCurate

Därför startar en bra kundrelation med en tydlig knapp


Vad vi än väljer att kalla det så hänger det på en knapp. Om vi köper media eller om vi gör egen innehållsmarknadsföring eller om vi faktiskt förtjänat uppmärksamheten så vill vi att besökarna ska ta sig till vår hemsida och klicka på den där knappen. Vi kan ha gjort allt rätt, men där och då avgörs det. Kommer besökaren att klicka?

Det finns ett par grundregler för hur man ska utforma en CTA (click to action) knapp och det handlar om 2 saker.

Hur tydligt syns själva knappen och varför ska man klicka på den?

Här kommer 2 bra exempel och 2 mindre bra.

2 bra CTA exempel

Det första exemplet har få element som tar bort fokus från det viktigaste, d v s själva knappen. Knappen i sig har en copy som uppmanar och lockar. Inte bara ”klicka här” eller ”köp nu”.

Det andra exemplet är en av kungarna inom konvertering. Netflix är också väldigt sparsamma med distraktioner och har ett tydligt och attraktivt erbjudande inskrivet i sin knapp.

2 mindre bra exempel

Det stora varuhuset Macy’s har samlat väldigt mycket information och uppmaningar på en liten yta och CTA-knappen är inte alls så tydligt och kommunicerar inget attraktivt i sig. Alla förstår ju att Macy’s vill att man ska shoppa. Men varför?

Även om budskapen är få så är bilden rörig och CTA-knappen är varken tydlig eller lockande.

Jobba med olika färger

Det är ett effektivt att arbeta med tydliga och avvikande färger. Här nedan har du en enkel guide med de färgkombinationer som konverterar bäst.

Call to Action Examples

Mer fakta om CTA-knappar

I den här infografen får du ännu mer insikter om hur du ska utforma dina CTA-knappar.

Everything You Need to Know About Call-to-Action Buttons [INFOGRAPHIC]

Källa: Synecore, Wishpond