Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Krönika: #106 Vad man lär sig av att få vara en del av ett varumärke - ExploreCurate

Krönika: #106 Vad man lär sig av att få vara en del av ett varumärke


Kanske att man ska ta sig mer tid att reflektera än den helg som nu passerat från att jag blev så fint avtackad av mina kollegor. Men den här artikeln täcker in en mycket längre period än de senaste 24 månaderna. Den här berättelsen startar för 24 år sedan då jag började på Berghs School of Communication som student och den ska handla om värdet av en livslång relation mellan ett starkt varumärke och en av dess ambassadörer.

Nyss avslutade jag den lunch som jag för några veckor sedan helt hade glömt bort. Istället för att förebrå mig tackade mitt lunchmöte mig för att han fått sitta i receptionen på Berghs och vänta på mig. Under tiden då det sakta gick upp för honom att jag nog aldrig skulle dyka upp fick mitt tålmodiga lunchmöte uppleva ett ”kreativt vimmel” med studenter, lärare och anställda som alla såg ut att älska det de gjorde. ”Man ser det i deras ögon. Energin”.

Jag har varit en del av Berghs tillräckligt länge för att förstå vilket värde varumärket gett mig. Jag har ansökt om att få vara en del av varumärket och jag har blivit avtackad med förtroendet att fortsätta vara det.

Det jag lärt mig av att få vara en del av ett varumärke vill jag gärna dela med mig av. Till alla som är i början av en relation med ett varumärke. Till alla som arbetar med att utveckla och stärka ett varumärke. Det här tycker jag har varit framgångsreceptet för Berghs och jag är övertygad om att det kan bidra positivt till andra varumärken.

#1. Vikten av att dela passionen för det varumärket står för och vill uppnå

Alla som söker till Berghs, som student, lärare eller medarbetare älskar kommunikation och är övertygade om att kommunikation gör skillnad, i små och stora frågor. Med sitt karaktäristiska utropstecken ger Berghs alla en möjlighet och förtroende att ladda utropstecknet med innebörd, utmaning och sammanhang.

Vad väljer ditt varumärke att ladda ert utropstecken med?

#2. Insikten om att oliktänkande berikar

Det är som ett hemligt Coca-cola recept. Kreativitet skapas när oliktänkande möts. Berghs som år efter år utses till den mest kreativa kommunikationsskolan i världen lever sitt recept i alla delar. Ofta kan man höra studenter och kursdeltagare som påpekar att ”den förra föreläsaren sa tvärtom” och det bekräftar hela filosofin. Idag när många varumärken är i stort behov av innovation har förmågan att korsbefrukta erfarenhet, kompetens och tänkande blivit ett av de viktigaste konkurrensmedlen.

Hur bra är ditt varumärke på att medvetet använda mångfald för att skapa nya idéer?

#3. Nyfikenheten på morgondagen, respekten för traditionen

Nyfikenhet finns i Berghs hela kropp, men jag skulle säga att traditionen i väggarna är den unika och viktiga kompassen. Med traditionen kommer respekten och möjligheten att värdera det som fungerar med det som kanske kan fungera bättre. Jag upplever att Berghs har en genuin vilja att testa, modet att misslyckas och förmågan att omvärdera när man lyckas.

Har ditt varumärke en bra balans mellan tradition och nyfikenhet på morgondagen?

#4. Varumärket är summan av alla – den livslånga relationen

Oavsett om organisationen är liten eller stor är alla en del av varumärket och varumärket är summan av alla. Det finns en oerhörd potentiell kraft i ett varumärke som i många år, kanske över generationer, lyckas få alla att känna en tillhörighet till varumärket.

När man efter ett eller två år står där färdig för arbetslivet har man svårt att se att man någonsin kommer att sätta sin fot på skolan igen. En bit längre fram i livet behöver man fylla på för att komma vidare i sin karriär och sen funderar man på om man kan bidra med den erfarenhet man skaffat sig

Det är min och mångas livslånga relation med Berghs som i mitt fall nu också omfattar ett par års heltids tjänstgöring på skolan.

Hur väl vårdar ditt företag alla de ambassadörer som finns i hela varumärkets ekosystem och historia?

Källa: Den här artikeln publicerades på LinkedIn den 30 januari.