Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 #digitalainsikter som skapar nya möjligheter för alla bönder - ExploreCurate

4 #digitalainsikter som skapar nya möjligheter för alla bönder


Inom kort ska jag börja jobba med den gröna näringen så var beredd på att det kommer lite spaningar inom det som kallas #Agtech, d v s Agriculture Technology. Området är enormt och det finns väldigt många spännande startups att upptäcka.

Det finns många perspektiv på vad tekniken ska åstadkomma. Naturligtvis finns det vinster att göra med en ökad automatik, men det är inte bara produktivitet som värderas högt av riskkapitalet. Det handlar om att skapa en hållbar process och framtidssäkra det vi ska leva på. Därtill vill vi må bra av det vi ställer fram på våra matbord idag.

Läs också: 7 gröna exempel på att agtech är det nya svarta

Bildresultat för agriculture tech

I min omvärldsbevakning är det tydligt att det finns 4 #digitalainsikter som sticker ut och kommer att påverka och skapa nya möjligheter för lantbrukare.

#1. Internet of things (IoT)

Lantbruken blir i allt högre grad blir uppkopplade. Det uppkopplade lantbruket kan t ex anpassa sig helt utifrån vädret.

Bildresultat för agriculture iot

#2. Artificiell Intelligens (AI)

Uppkopplade lantbruk innebär mängder av relevant data som skapar förutsättning för samma AI-utveckling som t ex i andra branscher.

Relaterad bild

#3. Autonoma fordon

Självkörande Googlebilar, Tesla och Volvo kommer nog att anses vara en trafikfara ett par år till. Inom lantbruket pågår samma intensiva tester med autonoma traktorer och andra lantbruksfordon.

Bildresultat för autonom vehicle agriculture

#4. Den nya delningsekonomin

Lantbruksvärlden har länge delat fordon och maskinpark med varandra och vi kommer nu att se hur de stora aktörerna kommer att tvingas utveckla nya erbjudanden och hur nya startups kommer att utmana.

Bildresultat för sharing economy agriculture

Källa: Agweb