Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 tydliga trender inom mobil marknadsföring 2017 - ExploreCurate

5 tydliga trender inom mobil marknadsföring 2017


Under 2016 har vi varit uppkopplade mer än någonsin och allra mest via våra mobiler (51,3 %). Det mobila användandet kommer att fortsätta öka och det påverkar förutsättningar och möjligheter för alla varumärken och marknadsförare.

Bildresultat för mobile in store seamless

Här kommer 5 tydliga trender inom mobil marknadsföring 2017

1. Mobilen blir en del av köpprocessen i butikerna

Bildresultat för mobile shopping

Butikerna kommer att behöva tillhandahålla ett snabbt och fritt Wi-Fi och ge kunderna möjlighet att själva få access till lagerstatus, produktinformation, prissättning, erbjudanden mm via sina mobiler.

2. Dialog med butikssäljaren före, under och efter

Bildresultat för mobile in store seamless

Väl i butiken kommer kunderna inte att vilja upprepa allt för butikssäljaren utan förutsätter att den dialogen flyter på oavsett var och när.

3. Ökade krav på mediebyrån

Bildresultat för mobile in store seamless

Detaljistföretagen kommer att kräva mer kompetens om den nya ”sömlösa” köpprocessen från sina mediebyråer och de mediebyråer som inte kan leverera det kommer att bytas ut mot andra eller mer nischade konsultbyråer.

4. Tid och geografi gör datadriven marknadsföring mer relevant

Bildresultat för mobile geo targeting

I år kommer den datadrivna marknadsföringen att öka och det är framförallt möjligheterna att nå konsumenterna vid rätt tidpunkt och vid rätt plats som kommer att driva intresset. För detaljistföretagen kommer det bli viktigt att äga användardata från de egna kanalerna och att utveckla kompetens för att omsätta data till insikter. Vi kommer att se fler samarbeten mellan annonsörer och traditionella mediebolag då deras kanaler behöver knytas ihop.

5. Video kommer att driva mobil annonsering

Bildresultat för mobile video marketing

Den köpta marknadsföringen kommer att domineras av interaktiva videoformat som anpassas till det mobila gränssnittet och sammanhanget.

Källa: Adage