Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#99 Därför är det kontraproduktivt att springa på för många inspirationsföreläsningar - ExploreCurate

#99 Därför är det kontraproduktivt att springa på för många inspirationsföreläsningar


Stockholm hinner knappt vakna på morgonen förrän frukostar dukats upp hos otaliga företag i förhoppning om att det ska komma många för att lyssna på ytterligare en inspirationsföreläsning. Frukostseminarium, lunchseminarium och mer eller mindre bombastiska kvällsevent håller de som känner sig kallade upptagna mellan de mer namnstarka konferenserna.

Vi lever i en tid som domineras av inspirationsföreläsare, arrangörer av föreläsningarna och de som går på dessa.

Jag tror att alla de här inspirationsföreläsningarna kan få motsatt effekt. Det blir kontraproduktivt. Därför vill jag ge tips om hur man blir bättre på att både prioritera och vad man ska göra med det man får sig till livs (och då menar jag inte maten).

3 skäl till varför inspirationsföreläsningar kan vara kontraproduktiva

#1. Ja, till att börja med så handlar det ju om tid. En timmes inspirationsföreläsning är en förlorad ”get things done” timme.

#2. Många inspirationsföreläsningar är illa dolda företagspresentationer och insikterna är högst subjektiva.

#3. Det är lätt att den senaste inspirationsföreläsningen får en för stor plats och därmed riskerar varje ny inspirationsföreläsning skapa en större förvirring än nytta.

3 tips på hur du prioriterar vad och vem du ska lyssna på

#1. Ha en klar bild av vad du och ditt företag behöver lära er mer om och välj föreläsare som tangerar det istället för att irra omkring i inspirationsföreläsningens ”random-land”.

#2. Googla föreläsaren och skaffa dig en bild om hens expertområde, roll och agenda. Kom ihåg att ”keynote speaker” inte är en diplomerad utbildning utan något vem som helst kan claima.

#3. Gå på rekommendation (som i allt annat). De som känner dig och ditt företags behov är troligtvis de som bäst kan tipsa om vad du kan ha nytta av och från vem.

Bonustips! Never walk alone

Gå aldrig ensam. Då går du miste om möjligheten att reflektera ihop efteråt. Ofta är det i det samtalet som de nyvunna insikterna kan sorteras till tidigare och skapa ett sammanhang som är relevant för hur ditt företag ska lyckas utifrån era förutsättningar. Dessutom blir det lättare att få med resten av kollegorna på förändringsresan om ni är två.

Läs fler artiklar i samma artikelserie

#98 Därför har ”digital transformation” blivit ett hopplöst spöke för många företag

#97 Säg hej till det nya innehållet!

#96 Så kan du påverka affärerna positivt med Artificiell intelligens

Beställ boken #1-7 Digitala insikter för beslutsfattare här (gratis).