Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Den mutanta snigeln Jeremys stora lycka - ExploreCurate

Den mutanta snigeln Jeremys stora lycka


Människan går inte att stoppa. Vi drivs av utveckling och det är därför vi inte längre är kvar på stenåldern. En del belackare menar att just den snabba tekniska utvecklingen ibland är till ondo. Det får stå för dem. I den här artikeln väljer jag att fokusera på en bra sak som hänt under 2016 med hjälp av lite teknik och med lite långsammare förutsättningar.

Jeremy är en snigel som är en mutant, d v s precis som i filmerna X-men. Jeremys skal har en ”moturs” struktur jämfört med sniglars vanligtvis ”medurs struktur”. Det kan man kanske leva med, men ett större problem är att Jeremys fortplantningsorgan sitter på andra sidan typish… M a o inte helt enkelt att fortplanta sig. Det löste sig genom att forskarna på Universitetet i Nottingham med hjälp av Twitter och under #snaillove bad världen att hitta en möjlig partner till Jeremy med motsvarande mutanta kroppsstruktur. Och tro det eller ej, det lyckades!

Se den glada forskaren och den troligen ändå gladare snigeln Jeremy berätta i den här filmen:

Läs hela historien om Jeremy här.

Källa: Wired

, , ,