Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 5 viktigaste analysverktygen alla som arbetar med sociala medier behöver kunna - ExploreCurate

De 5 viktigaste analysverktygen alla som arbetar med sociala medier behöver kunna


Mäta, analysera, agera. Mäta igen. Ungefär så kan arbetsmetoden beskrivas som allt fler anammar. Allt är mätbart när marknadsföringen blivit digital, men det är inte bara att mäta. Man behöver lära sig analysverktygen först även om det finns enkla eller avancerade aggregerade gränssnitt.

Här är de 5 viktigaste analysverktygen.

Bildresultat för google analytics

Google Analytics

Grunden för den digitala marknadsföringen därför att den fokuserar på din egen hemsida.

Bildresultat för facebook insights

Facebook Insights / Audience Insights

Ingen genererar så mycket data som Facebook eftersom vi lever i ”Facebook land”. Även när vi inte tänker på det.

Bildresultat för twitter analytics

Twitter Analytics

Kommunikation handlar om att påverka. Twitter är fortfarande kanalen nummer 1 när det gäller all form av lobbyverksamhet. Hur framgångsrik du är eller vilka ämnen du ska haka på får du svar på via Twitters analysverktyg.

Bildresultat för instagram analytics

Instagram Analytics

Instagram är nykomlingen i gänget när det gäller marknadsföring och här finns många insikter som ger konkurrensfördelar för de som dyker in i statistiken.

Bildresultat för linkedin analytics

LinkedIn Analytics

Länge var LinkedIn tydligt skapad för de som söker jobb och de som vill rekrytera, men idag är marknadsföringsmöjligheterna fantastiska och i en B2B kontext har LinkedIn bidragit till att sätta traditionell marknadsföring och försäljning i harmoni.