Det som gör Instagram till ett förträffligt verktyg är dess möjligheter att marknadsföra varumärken med bilder. Du kan dela bakom-kulisserna-bilder, lansera nya produkter eller visa hur det såg ut på konferensen ni var på i helgen.
Här är 6 Instagram-trender att följa 2016!

#1. Arkivbilder (Stock) kommer att ersätta vanliga bilder

Marknadsföring på Instagram handlar om att berätta din historia i visuell form. Arkivbilder är ett mycket bättre alternativ än att använda bilder från slumpmässiga källor eftersom de inte alltid har bästa kvalitét. Nu när företag redan drar nytta av fotografier, är det fler företag som köper arkivbilder för att marknadsföra sitt varumärke på Instagram. Räkna med att se en ökning av arkivbildsfoto i år eftersom de är billiga och av högre kvalitet.

#2. GIF-bilder

Onlinemarknadsförare har en förkärlek för GIF-bilder eftersom de är engagerande och interaktiva. Med den ökande populariteten för GIF-bilder, använder fler människor GIF-konverteringsprogram för att animera sina mest älskade stunder. 2016 kommer vi att se ett ökande antal Instagrammare som använder GIF för varumärkesreklam. 

#3.Klickbara länkar i bildtexter

Trots att Instagram är den ledande utmanaren i marknadsföring på sociala medier erbjuder de fortfarande inte en funktion att ha klickbara länkar i bildtexterna. Det förväntas dock att komma i år. Om det sker kommer det att ge ett bredare svängrum för e-handlare att skicka folk till sin webbsajt med sina produktbilder. Förhoppningsvis dyker funktionen upp under året. Vi håller tummarna!   

#4. Instagrammare kommer att använda flera konton

Flera konton är en trend nuförtiden. Med mer än ett konto har du friheten att marknadsföra ditt varumärke till en mer finkornig publik. Den här funktionen kommer att ge dig en chans att locka en mer riktad målgrupp och dra nytta av populära ämnen som publiken i din nisch söker efter ofta på Instagram. 

#5. Gästinstagrammandet kommer att öka

Många varumärken använder gästinstagrammare för att krydda sitt varumärkesbyggande. På detta sätt kan du som företag fånga uppmärksamheten hos en bredare publik och förstärka äktheten av ditt varumärke.

#6. Influencermarketing kommer att ha stor framgång

Samarbeta med influencers på Instagram kan leda till ökad synlighet och större trovärdighet för ditt varumärke. Under 2016 kommer vi att se mer och mer av detta på Instagram.

Läs även:

4 tips att ta hand om sociala medier-troll
5 verktyg för att mäta engagemang i sociala medier
6 saker du bör göra i din marknadsföring på sociala medier
Därför avregistrerar sig prenumeranterna på ditt nyhetsbrev