Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 tips för e-handlare att optimera sitt Instagram-konto - ExploreCurate

5 tips för e-handlare att optimera sitt Instagram-konto

5 tips för e-handlare att optimera sitt Instagram-konto. - ExploreCurate.com

Instagram har över 300 miljoner aktiva användare per månad. Du som är e-handlare har här en utmärkt kanal att visa upp dina produkter. Här är 5 tips för e-handlare att optimera sitt Instagram-konto.

1. Länk i profilen

I din Instagram-profil ska du se till att ha med länk till din sajt eftersom det är enda stället du kan ha en klickbar länk på Instagram. Det är från profilen du kan driva trafik till din webbshop.

2. Optimera dina foton för mobil.

Tänk på att de flesta av oss endast använder mobilen för att titta på Instagram, även om det går att göra det via datorn. Använd bilder där det du vill ska synas även syns på en mobilskärm. Starka färger, bra ljussättning och mycket utrymme runt objektet i fokus brukar ge bra förutsättningar.

3. Re-gramma dina kunders bilder.

Återposta dina kunders bilder där de taggat dig. Det är ett bra sätt att visa hur dina produkter används exempelvis. Dessutom tycker dina kunder att det är kul att få visas på ditt konto såklart. Glöm inte att fråga dina kunder om det är ok att använda deras bilder först.

4. Gilla och kommentera

Avsätt tid till att gilla och kommentera andras bilder på Instagram. För att skapa engagemang måste man själv engagera sig.

Bygg på detta sätt upp en långvarig relation med andra. Genom att vara aktiv på sociala medier gör du ditt varumärke mänskligt och du bygger lojalitet.

5. Posta regelbundet

Om du vill att dina kunder ska fortsätta följa dig och även få nya följare behöver du posta en konsekvent ström av bilder på Instagram.

Att ha en grym närvaro på sociala medier är ett 24/7 jobb. Planera i förväg och bygg upp ett lager av bilder att posta. Gör ett schema och håll dig till det.

Bonustips! Mät

Se vilka poster som gett mest engagemang och använd dig av det när du planerar nya poster. Du kommer bli förvånad av hur mycket du kan lära dig genom att analysera den data du samlar på dig om dina kunder.

Läs även
Så raderar du ditt Facebookkonto
Funktionerna som gör Instagram ännu viktigare för marknadsförare
Do’s och dont’s i marknadsföring på sociala medier