Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Instagirls – den nya generationens influencers - ExploreCurate

Instagirls – den nya generationens influencers


Sedan urminnes tider har företag använt sig av kända personer för att marknadsföra och sälja sina produkter. Dessa talespersoner, idag oftast kallade ”influencers”, är oftast offentliga personer med en stor mängd fans som har ett stort förtroende för dem. Influencers kan vara sportstjärnor, musiker, skådespelare eller till och med politiker.

De senaste åren har en helt ny kategori av influencers börjat synas mer och mer, en kategori som först blev avfärdade men nu börjar erkännas som kanske den mest lönsamma att använda en kändis från om man vill sälja produkter till unga kvinnor. Gemensamt för alla influencers i den kategorin: de är unga, rika, vackra och alla egentligen mer kända för hur stora de är på sociala medier än för sina ”riktiga” jobb. De kallas Instagirls.

Eftersom deras attraktion hos deras fans (främst tjejer i tonåren och tjugoårsåldern) främst är baserad på hur de ser ut, klär sig eller på sin höjd vem de dejtar är de perfekta för att sälja alla produkter som har med utseende att göra. Smink, hårvård, mode, smycken och hälsopreparat är bara några av de saker tjejerna på listan här under har marknadsfört, men deras attraktion ligger i att de egentligen bara marknadsför sig själva och sin livsstil.

Här är en presentation av de sex största just nu:

Kendall Jenner

Vi har tidigare skrivit om den välkända familjen Kardashian och deras talang för content marketing här. Kim Kardashian West är den som allmänt anses kändast, men på sociala medier slår faktiskt två av hennes småsystrar henne i följarantal. 20-åriga Kendall kan stolsera med att ha den mest gillade bilden i Instagrams historia. Hon jobbar dessutom som modell och går ofta prestigefulla visningar och frontar miljonkampanjer för modemärken.

rs_1024x686-150623101939-1024.kendall-jenner-mad-libs-estee-lauder.jw.62315
Kendall Jenner har all orsak att ge sina följare  lite kärlek – hon är den här listans Instagramdrottning.

 

Kylie Jenner

Precis som sin storasyster Kendall är Kylie massivt populär på sociala medier, men på ett annat sätt. Då Kendall är mån om att framstå som en professionell mannekäng verkar Kylie mer intresserad av att följa i Kims fotspår och bli känd bara för att vara känd. Kylie är en minst sagt kontroversiell 18-åring med en 25-årig pojkvän (rap-artisten Tyga), erkänt förstorade läppar och sexuella selfies. Hennes (unga) följare älskar dock henne och gör allt de kan för att kopiera hennes look – något hon kapitaliserat på med att skapa en bästsäljande sminklinje (speciellt hennes #kylielipkit säljer slut på några minuter varje gång en ny färg släpps).

kylie-jenner
Kylie Jenner är endast 18 år gammal men redan en skönhetsikon för selfie-generationen.

 

Gigi Hadid

Gigi Hadid är bästis med Kendall Jenner, tillsammans med ex-One Direction-medlemmen Zayn Malik modell för Victoria’s Secret: hon är på alla sätt som ungdomarna kallar det #goals. Gigi är dotter till en av hemmafruarna från realityserien ”Real Housewives of Beverly Hills och har alltså varit van framför kameran sedan unga år – en annan sak hon har gemensamt med de två yngsta systrarna i familjen Kardashian.

mgid-ao-image-mtv
Gigi Hadid har inget att vara sur för – tack vare hennes social media-skills har hon fått fronta ett antal riktigt stora skönhetskampanjer.

 

Bella Hadid

Kendall och Kylie är inte det enda syskonparet Instagirls. Även Gigi Hadids lillasyster Bella är känd både på sociala medier och i modevärlden. Bella har en mörk, mystisk look som står i stark kontrast mot Gigis blonda bombshell, och hennes farliga framtoning förstärks av att hon är tillsammans med den erkänt drogälskande sju år äldre RnB-sångaren The Weeknd.

Bella-Hadid-Editorial09-800x480
Bella Hadid är Gigis motsats utseendemässigt, något hon sagt har hjälpt henne i modellkarriären.

 

Cara Delevigne

23-åriga Cara var den första riktiga Insta-it-tjejen. Som toppmodell för bland annat Burberry, Victoria’s Secret och Chanel blev hon snabbt den kändaste brittiska modellen sedan Kate Moss, men tyvärr hade Cara precis som Miss Moss lite problem med droger och depression. Nuförtiden tar Cara det lugnare med både festandet och Instagram-postandet och satsar på sin skådespelarkarriär. I augusti kan ni se henne i Suicide Squad (vars superbra marknadsföring jag skrivit om här).

Cara Delevigne
Cara Delevigne blev hela världens älskling både i modevärlden och på Instagram några år sen. It-tjejen är ännu en stilförebild men satsar främst på skådespeleriet idag.

 

Hailey Baldwin

Hailey är precis som de ovanstående tjejerna modell till vardags, men hon är mest känd för sitt on-off-förhållande med sångaren (och den mest följda manliga kändisen på Instagram) Justin Bieber. Deras kryptiska bilder tillsammans och tillhörande bildtexter får bådas fans att försöka lista ut om de är ihop eller inte. Men oavsett hur det står till med förhållandet blir fansen då de undersöker det inspirerade av Haileys frisyrer, smink och kläder.

Hailey Baldwin
Hailey Baldwin är dotter till 80-talshunken Stephen Baldwin. Ne

 

Att anlita en av listans Instagirls för att marknadsföra dina produkter kostar naturligtvis massor (de lär ta betalt upp till en halv miljon dollar för en enda sponsrad post). Men tjejerna kan även användas för att sälja produkter endast som exempel, just för att de är så populära och offentliga personer.

Vi har i vårt arkiv på vår innehållstjänst Content To Go mängder av material relaterat till alla Instagirls på den här listan: bilder från events, paparazzi-bilder, artiklar om dem och naturligtvis material från deras egna sociala medier.

Läs också:

ContentToGo.se marknadsplatsen för innehåll – så funkar det

5 superviktiga anledningar att skapa en innehållsstrategi

4 sätt hur syndikerat innehåll kan göra din content marketing mer framgångsrik