Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 anledningar för varumärken att testa Snapchat - ExploreCurate

7 anledningar för varumärken att testa Snapchat


Marknadsförare tvekar fortfarande på om Snapchat är värt att satsa på. Budgeten har andra prioriteringar. Inget för B2B. Svårt att förstå. ROI? Bara för ungdomar. Inte våra målgrupper. Anledningarna… och bortförklaringarna, är många. Osäkerheten stor.

No Snapchat strategi is no longer a strategy

Newcred har listat ett antal anledningar varför plattformen är något alla företagare bör överväga att testa under 2016.

#1 Snapchat har fler dagliga aktiva användare än Twitter

För de företagare som har en mobilfokuserad publik och möjligheten att testa nya innehållsformer, är det kanske dags att göra ett allvarligt försök med Snapchat. Mer än 150 miljoner använder kanalen varje dag.

#2 Alla åldersgrupper använder Snapchat

Det låter som en myt, men Snapchat blir allt mer relevant även hos de äldre användarna. I USA växer sig plattformen starkare i åldergrupperna 25-34 (103%) samt bland de över 35 år (84%). Millennials har MAO fått konkurrens.

ad#3 Men millennials älskar fortfarande sitt Snapchat

Snapchat närmar sig 50% av användarna i åldrarna 18-34. En fantastisk marknadsandel, som borde få marknadsförare inom de flesta branscher att öppna famnen. Är millenials din målgrupp är det inte mycket att tänka på. Experterna talar redan om julen 2016, som Snapchat Christmas.

#4 Snapchat erbjuder annonsering på helskärm

Snapchat ger marknadsförare en möjlighet att nå kunderna visuellt som få andra plattformar, annonsering på smartphones över helskärm. Till och med National Geographic har börjar prodcera vertikal video.

#5 Smart och kreativ annonsering

Förutom videoannonsering av standardformat, erbjuder Snapchat sponsrade geofilter och lenses. Skillnaden?
Geofilter innebär i princip att företag betalar för ett sponsrat lager som användare på utvalda geografiska platser kan använda.
Lenses innebär att företagare skapar en virtuell animation, som användarna interagerar med. Ett långt steg från statiska banners, eller hur?


geo#6 Det konsumeras lika många videos på Snapchat som på Facebook (nästan)

Less is more, är devisen som gäller på Snapchat. Alla videos är tio sekunder eller ännu kortare. Processen att spåna fram bra idéer blir därmed lite enklare. Det konsumeras mer än åtta miljoner videos varje dag på plattformen.

#6 Snapchats användare gillar det personliga perspektivet

Känslan av lågbudgetproducerat innehåll tilltalar Snapchats unga användare. Så för den som inte har en obegränsad videobudet, förtvivla icke. Tänk visuell dagbok, inte maffiga Hollywood-produktioner.

#7 Våga experimentera – om och om igen

Även om rekommendationen till alla varumärken för publicering av innehåll på Snapchat inte direkt är att köra HELT utan strategi, kan det vara skönt att veta att det inte finns kvar för evigt. Och möjligheten uppenbarar sig därmed att omgående dra lärdom av misstagen och producera nytt, bättre innehåll. Pust.

Övertygad? Inte? Här är ytterligare några rekommendationer:

– Testa först med ett personligt konto. Vänta med företagets konto.
Följ och studera ett antal konton av andra varumärken. Vad fungerar?
– Återanvänd INTE innehåll prodcerat för andra kanaler. Skapa unikt innehåll.
– Ha tålamod under den inledande perioden. Kör kontinuerligt under minst tre månader.
– Dra inga förhastade slutsatser. Ge Snapchat en rejäl chans.

>> Tips: Tio företag som lyckats på Snapchat

LÄS ÄVEN
Sju tips för att få lojalare kunder
Sex smarta verktyg för att hantera sociala medier
Så kommer ditt företag igång på Instagram

KÄLLA: Saleforce, Newscred.