Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Newscred's bombastiska affärsidé (del 1 - New York, staden som aldrig slutar producera content) - ExploreCurate

Newscred’s bombastiska affärsidé (del 1 – New York, staden som aldrig slutar producera content)


Om man åker till New York ska man ska försöka landa sent på kvällen och sen ta en taxi från flygplatsen in till Manhattan och ända fram till själva epicenter av Times Square där 42:a gatan korsar Broadway. Här hade New York Times en gång sitt huvudkontor och utöver namnet har de lämnat kvar en av världens mest mediala platser. När man står mitt på Times Square och tittar uppåt samtidigt som man snurrar 360 grader träffas man av så många blinkande och färgsprakande budskap att det skulle ta motsvarande 12 år att konsumera motsvarande reklam på TV4.

Vi är här för att bevaka #ThinkContent Summit 2016, konferensen som i sig är en show-off i ämnet #contentmarketing, genialiskt arrangerad för fjärde året i rad av Newscred – en av världens stora content marketing giganter. Den här artikeln kommer att handla om Newscred, deras ambition att äga hela affärskedjan content marketing och hur de arbetar med sin egen innehållsmarknadsföring.

Om ”content is king” så gäller det att äga både innehåll, teknik och distribution för att bära kungakronan

Newscred första erbjudande till dagstidningar var en slags publik mash-uplösning med syndikerat innehåll.

Newscred’s affärsidé (2008) var till en början väldigt enkel, men har utvecklats till att vara betydligt mer komplex. Newscred startade som ett teknikföretag, klev snabbt in i rättighetsbranschen och är på god väg in i logistik- och distributionsbranschen. Newscred’s uttalade mål är att äga hela affärskedjan content marketing.

Shafqat Islam VD (i mitten) , Asif Rahman och Iraj Islam co-founders

Så här har det gått till:

#1 Teknik

Det startade med en teknisk plattform, ett CMS (Content Management System) för att administrera och publicera innehåll.

#2. Innehållsrättigheter

Parallellt med teknikplattformen skrev Newscred rättighetsavtal med tidningshus världen över. Tidningshusen var på knäna och såg möjligheten till nya intäkter på redan bekostat innehåll.

Att sälja nya intäkter till tidningar är inte världens svåraste säljpitch

#3. En plattform för allt

Fram till idag har den tekniska plattformen utvecklats till att vara ett fullskaligt content verktyg med planering, distribution och analys tillsammans med det som skapat Newscred’s USP: innehåll.

newscred screenshot
Newscred’s contentplattform hanterar innehåll, distribution och analys OCH innehållsrättigheter

Skrattar Newscred hela vägen till banken?

Nej, inte idag. Inte på långa vägar. De har inte varit på banken hittills, däremot har de finansierats och tog vid senaste rundan (2015) in 42 MUSD. Totalt har man tagit in 90 MUSD och de som investerat är FTV Capital, FirstMark Capital, InterWest Partners och Mayfield Fund participating.

Newscred är i starkt tillväxtläge vilket man kan se på deras Open positions sida. Det som kommer att avgöra Newscred’s framgång är om efterfrågan på innehållsrättigheter, s.k. syndikerat eller licensierat innehåll kommer att öka. Mycket tyder på det.

Varumärkena efterfrågar mer innehåll och det är både kostsamt och en hög riskfaktor att producera nytt innehåll

Det här är en retorik som används mycket av svenskägda Bulls Press och deras content agency Bulls Content som också har syndikerat innehåll som viktig en del av sitt erbjudande.

Risken för Newscred är att de inte blir bäst på varje del och att många företag redan använder plattformar och tjänster för att lösa delar av sina behov.

Newscred’s utmaning är att lyckas med sin egen content marketing

 

Nästa artikel i den här artikelserien handlar om just Newscred’s content marketing med flaggskeppet #ThinkContent Summit i New York.

Läs också:

En millennial visade vägen med poesi på #thinkcontent Summit i New York

If I make it here, I make it anywhere…eller? En första rapport från #ThinkContent Summit