Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Time magazine har hittat receptet för tidningar som vill börja tjäna pengar igen - ExploreCurate

Time magazine har hittat receptet för tidningar som vill börja tjäna pengar igen


Att många tidningar har tvingats gå igenom både skärseldar och stålbad är ingen hemlighet. Den anrika tidningen Time Magazine är inget undantag, men nu har den nedåtgående trenden äntligen vänts uppåt igen efter 10 svåra år. Under 2015 ökade intäkterna för papperstidningen med 4 % och den digitala affären ökade med 36 % (fortfarande står papperstidningen för 70 % av de totala intäkterna).

Läs också: Native advertising och mobilen – en växande trend

Enligt Time Inc’s VD Joe Ripp är det tack vare de här 4 prioriteringarna som man lyckats.

#1. Ny organisation

Time har bytt ut 60 % av sin organisation de senaste 3 åren. Bland dessa har man tillsatt en ny digital chef och flera ansedda journalister. Gemensamt för alla nyanställningar har varit vikten att få in nya idéer och tankar tillsammans med insikten om hur viktigt det är att lyckas kommunicera tidningens värde till annonsörer.

#2. Stor efterfrågan på Native

Time har startat en avdelning för native advertising som man döpt till Stitch Creative. Avdelningen skapar ”branded” content till annonsörer och hjälper även andra mindre tidningar inom Time förlaget. Efterfrågan och prisbilden på native annonser är stort. Man har redan under första kvartalet 2016 omsatt mer pengar än under hela 2015.

#3. Digital räckvidd

Time har ökat sin räckvidd i digitala och sociala kanaler med 24,4 miljoner unika besökare under februari där hela 90 % har tillkommit de senaste två åren. Man har också lyckats fånga nya annonsörer och lyckats få tillbaka gamla som tidigare lämnat Time.

#4. Videoannonsering driver intäkter

Videoannonsering är en stor del av den totala ökningen på 36 %. Videoannonseringen under första kvartalet 2016 har ökat med hela 146 % jämfört med samma period förra året.

Meredith Long som är publicist på Time säger

We just have to get out and show people we’re not just a weekly news magazine

Läs också:

Är det bara publicisterna som tjänar på native advertising?

Klick och exponeringar – nej, det räcker inte för native advertising

Skadar native advertising medias förtroende?