Innehåll som ger dig engagemang och e-postadresser

, , , , ,

En av de viktigaste konverteringarna är att samla in relevanta e-postadresser. Ofta är B2B-målgrupper ganska kräsna och byter inte in sina e-postadresser mot vad som helst. Det gäller att hitta vilken typ av innehåll som fungerar och det kan variera stort mellan olika branscher och målgrupper.

Läs också: Mer kärlek på innehållet i B2B mailutskicken gör att mottagarna prioriterar dig före konkurrenterna

#1. Checklistor & mallar

Enkla checklistor för olika roller eller processer är alltid populära. Se till att det är användbara checklistor eller mallar som hjälper målgruppen i sin roll/uppgift och inte kräver att man har din produkt/tjänst.

#2. Rapporter

Kunskap är alltid gångbart. Skapa rapporter utifrån undersökningar och research som är intressant för målgruppen. Fokusera på de stora aktuella utmaningarna för branschen eller utvalda roller.

#3. Utbildningsvideos

Om du ska testa video ska du skapa enkla, korta serier av utbildningsvideos. Om du placerar en person ”i bild” så testa gärna flera personer för ”rollen” och se till att rätt person kan fortsätta i sin roll en lång tid framöver.

#4. Seminarier

Arrangera seminarier med kontinuitet. Se till att ha intressanta föreläsare som är inspirerande och delar relevant kunskap. Det är förbjudet att förväxla seminarier och försäljning samt att inte respektera besökarnas tid.

Läs också:

8 konkreta tips om innehållsmarknadsföring för alla B2B marknadsförare

De 6 målgrupperna alla B2B företag måste nå via sociala medier – How to från ExploreCurate

De 6 viktigaste komponenterna för effektiv B2B online marknadsföring

[fbcomments]